Copilul meu nu se drogheaza

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Liceu

Desi, consumatorii de droguri pot proveni din toate tipurile de familii, indiferent de situatia materiala a acestora, totusi, privatiunile materiale constante conduc la stari de tristete si depromare care il fac pe individ sa caute o modalitate de a evada din realitate. Iar daca drogurile pot fi usor procurate si in plus, situatia persoanei respective mai cuprinde si alti factori facilitatori ) pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Copilul meu nu se drogheaza

Desi, consumatorii de droguri pot proveni din toate tipurile de familii, indiferent de situatia materiala a acestora, totusi, privatiunile materiale constante conduc la stari de tristete si depromare care il fac pe individ sa caute o modalitate de a evada din realitate. Iar daca drogurile pot fi usor procurate si in plus, situatia persoanei respective mai cuprinde si alti factori facilitatori ) pe care ii vom detalia in continuare), este probalil ca aceasta sa fie mai vulnerabila in fata riscului consumului de droguri.

Totusi nu exista o relatie cauzala intre consumul de droguri si situatia materiala scazuta. Aceasta este demonstrata de faptul ca exista multe persoane neconsumatoare de droguri care provin din familii cu o situatie materiala scazuta.
2. Schimbarea prea frecventa a locuintei si a scolii poate constitui un factor de risc pentru consumul de droguri
Nu, nu are nici o influenta

Uneori, daca este asociata si cu imposibilitatea persoanei de a-si face noi prieteni si a se integra in noua comunitate
Schimbarea prea frecventa a locuintei si a scolii poate conduce la bulversarea copilului, mai ales daca el este o fire care se adapteaza mai greu la situatii noi. Incapaciatea de a-ti face noi prieteni si de a te simti bine in noul mediu, pot conduce la sentimentul insingurarii, la tristete si chiar deprimare.

Acestea sunt stari afective care, conduc la consumul de droguri - ca modalitate de a-ti anestezia durerea si de a te simti bine. Insa, nu trebuie sa intelegem ca inabilitatea sociala este un factor care ar determina intotdeauna consumul de droguri. La fel ca si la intrebarea anterioara nu este suficient sa existe un singur factor de risc, ci este nevoie de o conrelatie de factori. Evident, cu cat sunt mai multi, cu atat persoana este mai vulnerabila in fata consumului de droguri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.