Copilaria

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.95

nivel: Facultate

Ar fi ideal sa pot inchide copilaria intr o vitrina cu papusi frumoase si masinute, s o privesc in fiecare zi si chiar s o deschid, macar din cand in cand, atunci cand dorul de varsta inocenta ma copleseste.
Copilaria inseamna un timp sacru, un spatiu in care te simti ocrotit de caldura zambetului matern sau de mana puternica a tatalui, departe de orice rautate, de meschinarie si de orgolii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Copilaria

Ar fi ideal sa pot inchide copilaria intr o vitrina cu papusi frumoase si masinute, s o privesc in fiecare zi si chiar s o deschid, macar din cand in cand, atunci cand dorul de varsta inocenta ma copleseste.
Copilaria inseamna un timp sacru, un spatiu in care te simti ocrotit de caldura zambetului matern sau de mana puternica a tatalui, departe de orice rautate, de meschinarie si de orgolii desarte.

Este varsta curiozitatii ce te indeamna sa pui aceeasi intrebare, chinuitoare uneori pentru parinti si bunici: de ce? pentru ce?
E timpul imaginatiei neinfranate, inca, de masura si ratiune, caci intr o zi poti fi Alba-ca-Zapada sau Fat-frumos, in alta zi, capitanul Blood sau frumoasa Arabella; intr o zi poti lupta cu inamicii ostasi din plumb si plastic ca un veritabil muschetar sau poti dansa la bal, precum Cenusareasa cu frumosul print curtenitor.

Daca te saturi de lumea povestilor batrane si intelepte, te poti duce in lumea serialelor stiintifico fantastice, sa calatoresti printre stele, sa cunosti martieni sau orice extraterestru , sa fii la pupitrul de comanda al unei navete cosmice sau doctorita priceputa in salvarea tuturor celor atacati de forte necunoscute, in strafundul oceanului.

Mi e teama sa cresc, pentru ca nu stiu daca am sa mai am timp sa zabovesc in lumea fericita a copilariei, pe care o doresc minunata pentru toti copiii planetei; nu vreau sa mi imaginez copiii bolnavi sau flamanzi, nevoiti sa fure sau sa cerseasca, altfel spus copii fara copilarie.Traiesc in speranta ca nu voi uita ce mi au spus parintii despre bine si rau, despre minciuna si adevar, despre egoism si altruism.Nu vreau sa-mi uit copilaria, nici s o arunc ca pe un lucru ce nu mi mai este folositor, s o parasesc intr un ungher al inimii sau intr o frantura de memorie...
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.