Copiii capitanului Grant - Jules Verne 1828-1905 - rezumat

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.83

nivel: Facultate

Capitolul II - Cele trei documente
Cele trei documente sunt scrise in liomba germana, franceza si engleza. Il citesc pe cel in engleza si nu inteleg nimic. Citindu-le pe toate reusesc sa le descifreze. Ei afla latitudinea, numele vaporului si portul in care se afla. Scriu aceste date in liba franceza.Ajung in port si anunta ziarul "Times" si "Morning Chronicle" : "Pentru informatii despre s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Copiii capitanului Grant - Jules Verne 1828-1905 - rezumat

Capitolul II - Cele trei documente
Cele trei documente sunt scrise in liomba germana, franceza si engleza. Il citesc pe cel in engleza si nu inteleg nimic. Citindu-le pe toate reusesc sa le descifreze. Ei afla latitudinea, numele vaporului si portul in care se afla. Scriu aceste date in liba franceza.Ajung in port si anunta ziarul "Times" si "Morning Chronicle" : "Pentru informatii despre soarta tricatargului Britannia din Glasgow si a capitanului Grant, a se adresa lordului Glenarvan, Scotia".

Capitolul III - Malcolm-Castle
Lordul avea o avere imensa. El ii ajuta pe cei saraci. Lady Helena asteapta sa se intoarca sotul, cand sosesc copiii capitanului Grant, Robert de 12 ani si Mary de 16 ani.
Capitolul IV - O propunere a lady-ei Glenarvan
Mary povesteste despre viata lor. Mama lor murise la nasterea fratelui ei. Nu mai aveau vesti de la tata de pe 26 iunie. Verisoara cu care ii ingrija a murit. Lordul Glenarvan hotaraste sa mearga i cautarea capitanului Grant.

Capitolul V - Plecarea vasului Duncan
Se pregateste vaporul de plecare in calatorie. Un preot face o slujba. Lordul impreuna cu sotia, Mac Nobbs si cei doi copii ai capitanului Grant pleaca in calotorie.
Capitolul VI - Pasagerul din cabina nr. 6
Pe punte apare un strain care se invarte in jurul maiorului Mac Nobbs. Cerceteaza cu binoclul marea. Il confunda pe capitan cu capitanul vasului "Scotia". Necunoscutul se prezinta: Jacques Paganel, este secretar al Societatii de geografie din Paris, se indreapta spre India pentru a stabili legaturi intre descoperirile marilor calatorii.

Capitolul VII - De unde vine si unde se duce Jacques Paganel
Lordul Glenarvan ii spulbera visele lui Paganel. Ei mergeau spre America, in Chile Paganel vrea sa debarce la prima escala.
Capitolul VIII - Inca un om de isprava la bordul Duncan-ului
Paganel vrea sa debarce in insulele Canare. Il conving sa ramana pe vapor si sa continue calatoria alaturi de ei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.