Convingeri

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Cu sau fara voia noastra, aceasta a capatat statut de "arta", pentru ca cel care o manuieste trebuie sa aiba deprinderea necesara pentru a avea succes si trebuie sa uitilizeze tehnicile de influentare cu pricepere si mai ales, subtilitate. Influenta reprezinta "un anumit mod de comunicare care are ca principal resort convingerea" (Marian Petcu, 2002, p. 125). Pentru a putea intelege fenomenul in c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Convingeri

Cu sau fara voia noastra, aceasta a capatat statut de "arta", pentru ca cel care o manuieste trebuie sa aiba deprinderea necesara pentru a avea succes si trebuie sa uitilizeze tehnicile de influentare cu pricepere si mai ales, subtilitate. Influenta reprezinta "un anumit mod de comunicare care are ca principal resort convingerea" (Marian Petcu, 2002, p. 125). Pentru a putea intelege fenomenul in complexitatea sa, trebuie sa tinem seama de cateva din caracteristicile sale esentiale.

Astfel, este necesara mentionarea faptului ca influenta "nu apeleaza la constangere" (M. Vlasceanu apud Marian Petcu, 2002, p. 125) si face apel la ratiuni pozitive (T. Parsons apud Marian Petcu, 2002, p. 125). Alex Mucchielli plaseaza influenta in inima proceselor comunicationale, afirmand ca "influenta este fenomenul fundamental al comunicarii: comunicarea inseamna influenta" (Alex Mucchielli, 2002, p. 191).
Argumentarea are drept scop convingerea auditoriului cu privire la teza
aflata in discutie, dezbatere sau disputa.

Pentru a se obtine acest rezultat sunt puse in miscare variate tehnici de argumentare prin intennediul carora
se vehiculeaza un anumit continut de idei (enunturi). Argumentarea are drept rezultat convingerea interlocutorului cu privire la adevarul sau falsitatea unei teze. Pentru o argumentare sa fie convingatoare trebuie safie indeplinite simultan doua conditii: corectitudinea logica a tehnicilor deargumentare si adecvarea faptica a continutului de idei. Astfel , argumentarea esteneconvingatoare, fie ca punem idei adevarate in tehnici de argumentare eronate, fie cauilizam tehnici de argumentare corecte in care punem idei false.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.