Controlul executiei unui bloc PL/SQL

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Blocurile neanonime sunt fie blocuri cu nume (etichetate) construite static sau dinamic si executate o singura data, fie subprograme, pachete sau declansatori.
Subprogramele sunt proceduri sau functii depuse in baza de date. Aceste blocuri sunt executate de mai multe ori si, in general, nu mai sunt modificate dupa ce au fost construite. Procedurile si functiile stocate sunt depuse pe server[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Controlul executiei unui bloc PL/SQL

Blocurile neanonime sunt fie blocuri cu nume (etichetate) construite static sau dinamic si executate o singura data, fie subprograme, pachete sau declansatori.
Subprogramele sunt proceduri sau functii depuse in baza de date. Aceste blocuri sunt executate de mai multe ori si, in general, nu mai sunt modificate dupa ce au fost construite. Procedurile si functiile stocate sunt depuse pe server-ul Oracle, accepta parametri si pot fi apelate prin nume. Procedurile si functiile aplicatie sunt depuse intr-o aplicatie Developer Suite sau intr-o biblioteca.

Pachetele (stocate sau aplicatie) sunt blocuri neanonime care grupeaza proceduri, functii, cursoare, tipuri, constante, variabile intr-o unitate logica, in baza de date.
Declansatorii sunt blocuri PL/SQL neanonime depuse in baza de date, care pot fi asociati bazei, iar in acest caz sunt executati implicit ori de cate ori apare un anumit eveniment declansator (de exemplu, instructiuni INSERT, UPDATE sau DELETE ce se executa asupra unui tabel al bazei de date) sau pot fi asociati unei aplicatii (de exemplu, declansator SQL*Forms), ceea ce presupune ca se executa automat, in functie de anumite conditii sistem.

Totusi, in ultimele sale versiuni, Oracle permite folosirea dinamica a comenzilor SQL, utilizand tehnica oferita de SQL dinamic. In felul acesta, orice comanda SQL (inclusiv comanda LDD) poate sa fie utilizata in PL/SQL.
Majoritatea functiilor SQL sunt disponibile in PL/SQL. Exista insa functii specifice PL/SQL, cum sunt functiile SQLCODE si SQLERRM. De asemenea, exista functii SQL care nu sunt disponibile in instructiuni procedurale (DECODE, functiile grup), dar care sunt disponibile in instructiunile SQL dintr-un bloc PL/SQL. SQL nu poate folosi functii sau atribute specifice PL/SQL.

Functiile grup trebuie folosite cu atentie, deoarece clauza GROUP BY nu are sens sa apara in instructiunea SELECT ... INTO. Oracle9i introduce clauza OVER, care permite ca functia grup careia ii este asociata sa fie considerata o functie analitica (poate returna mai multe linii pentru fiecare grup).
Urmatoarele functii SQL nu sunt permise in PL/SQL: WIDTH_BUCKET, BIN_TO_NUM, COMPOSE, DECOMPOSE, TO_LOB, DECODE, DUMP, EXISTSNODE, TREAT, NULLIF, SYS_CONNECT_BY_PATH, SYS_DBURIGEN, EXTRACT.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.