Controlul calitatii produselor si serviciilor

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

O forma speciala a caracteristicilor functionale sunt caracteristicile tehnice care sunt specifice pentru diferite parti componente ale produselor (de exemplu: caracteristicile legate de functionarea pistonului dintr-un cilindru: frecari, uzura, efect de lubrificatie etc.).Cea de-a doua grupa de caracteristici din categoria celor functionale, caracteristicile economice, sunt in stransa legatura cu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Controlul calitatii produselor si serviciilor

O forma speciala a caracteristicilor functionale sunt caracteristicile tehnice care sunt specifice pentru diferite parti componente ale produselor (de exemplu: caracteristicile legate de functionarea pistonului dintr-un cilindru: frecari, uzura, efect de lubrificatie etc.).Cea de-a doua grupa de caracteristici din categoria celor functionale, caracteristicile economice, sunt in stransa legatura cu cele tehnice si se refera la: randamentul masinilor si utilajelor, valoarea nutritiva a bunurilor alimentare etc.

2) caracteristici psihosenzoriale si sociale, care se refera la latura estetica a produselor (aspect placut, eleganta culorilor si a desenelor etc.), la aspecte organoleptice (gust, miros). Sub influenta transformarilor determinate de progresul stiintific si tehnic contemporan, ponderea acestor caracteristici in aprecierea calitatii creste considerabil, la unele produse fiind esentiala. Totodata, sfera notiunii de calitate se extinde, in zilele noastre, la aspecte cu caracter social. Ne referim la influenta pe care utilizarea produselor o are asupra mediului ambiant (poluarea atmosferei, apelor, impactul asupra biosferei).

3) caracteristici de disponibilitate, care se refera la proprietatile produsului de a fi apt pentru utilizare in orice moment al solicitarii. Se exprima prin: caracteristici de fiabilitate care comensureaza probabilistic mentinerea in timp a performantelor calitative ale produsului si caracteristici de mentenabilitate privind aspectele legate de repunerea in functiune a unui produs in urma defectarii.

Asadar, intr-o alta formulare, calitatea reprezinta totalitatea caracteristicilor unui produs sau serviciu a caror evaluare permite sa se determine masura in care acesta corespunde la un moment dat necesitatilor societatii, in conditii date de exploatare sau utilizare.
Calitatea prezinta un dublu aspect: industrial si comercial. Aspectul industrial se refera la caracteristicile fizice, chimice, electrice, climatice etc. ale produsului, iar aspectul comercial se refera la satisfacerea beneficiarului (gama sortimentala, finisaj si ambalaj corespunzator, lipsa defectiunilor etc.).ii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.