Controlul - atribut al calitatii la SC Avioane Craiova SA

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Activitatea principala: Cod CAEN 3530 - Constructii si reparatii de aeronave si nave.Prezentarea societatii comerciale: Scurt istoric al societatii comerciale.S.C AVIOANE CRAIOVA S.A. a fost infiintata in anul 1972, ca investitie noua sub numele de intreprinderea de Avioane Craiova, avand ca scop principal fabricarea de avioane militare de vanatoare-bombardament, precum si de scoala si antrenament[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Controlul - atribut al calitatii la SC Avioane Craiova SA

Activitatea principala: Cod CAEN 3530 - Constructii si reparatii de aeronave si nave.Prezentarea societatii comerciale: Scurt istoric al societatii comerciale.S.C AVIOANE CRAIOVA S.A. a fost infiintata in anul 1972, ca investitie noua sub numele de intreprinderea de Avioane Craiova, avand ca scop principal fabricarea de avioane militare de vanatoare-bombardament, precum si de scoala si antrenament, subansamble si echipamente din domeniul aviatic.

Prin HG 242 din 29.03.1991 privind infiintarea unor societati comerciale pe actiuni in domeniul industriei de aparare, societatea s-a reorganizat sub denumirea de S.C. AVIOANE CRAIOVA S.A.Primul produs al intreprinderii a fost avionul de vanatoare-bombardament IAR 93, produs in perioada 1976 - 1990 in colaborare cu R.S.F. Iugoslavia. Din acest tip de avion, in diferite variante, s-au produs, numai pentru Romania, aproximativ 100 de aeronave.

Dupa anul 1992, ca urmare a aplicarii embargoului asupra fostei Iugoslavii, precum si a lipsei de cerere din partea armatei romane, programul de fabricatie pentru avionul IAR 93 a fost sistat.
Principalul produs oferit in prezent de societate, fabricat incepand cu anul 1986, este avionul de scoala si antrenament IAR 99 in variantele STANDARD si MODERNIZAT, compatibil cu noile generatii de avioane militare.

In paralel cu constructia de avioane, in cadrul S.C. AVIOANE CRAIOVA S.A. se efectueaza reparatii la avioanele IAR 93 si IAR 99, dar acestea acopera in mica masura capacitatile de productie ale societatii.
Pe parcursul anilor, si mai ales dupa 1990, societatea si-a diversificat nomenclatorul de produse si servicii, oferind clientilor, pe langa fabricatia si reparatia de aeronave militare, produse industr 323i84d iale si servicii.

De mentionat in acest caz ar fi productia de mobilier si echipamente necesare modernizarii vagoanelor de transport calatori. Aceste produse au fost executate pe capacitatile de productie militara, in societate neexistand capacitati distincte pentru productia civila.De asemenea, societatea poate executa si avioane usoare de colectie, un exemplu fiind IAK 11, precum si componente de aeronave (fuselaj, aripa, deriva, feruri, cadre, etc);

Pe langa executia reperelor traditionale necesare avioanelor produse pe baza experientei, a calitatii recunoscute a produselor manufacturate, a inaltei calificari a fortei de munca si nu in ultimul rand, a capacitatii tehnice a corpului de specialisti, s-a trecut la executia de repere pentru alte firme cu activitate in domeniul aeronautic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.