Control sanitar veterinar al carnii provenita de la animalele de macelarie

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Dupa sosirea la abator, taierea animalelor nu trebuie sa fie intarziata in mod nejustificat, cu exceptia cazului in care, din motive de bunastare, animalelor trebuie sa li se asigure o perioada de odihna inainte de taiere.
Fiecare animal care urmeaza a fi taiat trebuie sa poarte o marca de identificare ce permite autoritatii veterinare competente sa determine originea acestu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Control sanitar veterinar al carnii provenita de la animalele de macelarie

Dupa sosirea la abator, taierea animalelor nu trebuie sa fie intarziata in mod nejustificat, cu exceptia cazului in care, din motive de bunastare, animalelor trebuie sa li se asigure o perioada de odihna inainte de taiere.
Fiecare animal care urmeaza a fi taiat trebuie sa poarte o marca de identificare ce permite autoritatii veterinare competente sa determine originea acestuia.

Medicul veterinar oficial trebuie sa efectueze inspectia ante-mortem in conformitate cu reglementarile in vigoare, in conditii de dotare si de luminozitate corespunzatoare.
Medicul veterinar oficial trebuie sa verifice respectarea prevederilor in vigoare cu privire la bunastarea animalelor.

Inspectia trebuie sa determine:
- daca animalele sufera de o boala care este transmisibila la om sau la animale ori daca acestea prezinta simptome sau starea generala indica posibilitatea aparitiei unei astfel de boli;
- daca animalele prezinta simptomele unei boli sau ale unei tulburari a functiilor lor generale, susceptibila sa faca carnea improprie pentru consum uman; de asemenea, trebuie sa se acorde atentie oricaror simptome care indica faptul ca animalelor li s-au administrat substante cu efecte farmacologice sau ca acestea au consumat orice alte substante care pot face carnea nociva pentru sanatatea publica;

- daca animalele sunt obosite, agitate sau accidentate.
Animalele obosite sau agitate trebuie sa se odihneasca cel putin 24 de ore, in afara de cazul cand medicul veterinar oficial decide altfel. Animalele in cazul carora una dintre bolile prezentate mai sus a fost diagnosticata nu trebuie sa fie taiate pentru consumul uman.
Taierea animalelor suspecte ca sufera de una dintre bolile prezentate sus trebuie sa fie amanata. Aceste animale trebuie sa fie supuse unei examinari amanuntite pentru stabilirea diagnosticului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.