Contributii la teoria interiorului gol al Pamantului

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.87

nivel: Facultate

In cartea sus mentionata, autorul sustine ipoteza conform careia Pamantul este alcatuit dintr-o crusta solida cu grosimea de 1300 km, vezi fig.1, fiind gol inauntru si avand un miez central incandescent care da viata planetei.Aceasta ipoteza contravine teoriei general acceptate de catre cerecetatorii actuali, acestia sustinand faptul ca crusta exeterioara a planetei este alcatuita din elemente ma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contributii la teoria interiorului gol al Pamantului

In cartea sus mentionata, autorul sustine ipoteza conform careia Pamantul este alcatuit dintr-o crusta solida cu grosimea de 1300 km, vezi fig.1, fiind gol inauntru si avand un miez central incandescent care da viata planetei.Aceasta ipoteza contravine teoriei general acceptate de catre cerecetatorii actuali, acestia sustinand faptul ca crusta exeterioara a planetei este alcatuita din elemente mai usoare, iar pe masura ce ne apropiem de centrul fierbinte al pamantului, gasim materie din ce in ce mai grea.

Totusi, avand in vedere modul de formare al sistemului solar si al planetelor, teorie unanim acceptata astazi, pamantul s-a format alaturi de celelalte planete ale sistemului nostru solar din norul de pulbere cosmica ce a dat nastere Soarelui, si care s-a condensat in mai multe puncte, aglomerand materia care a inceput sa se roteasca in jurul focarelor fierbinti formand planetele. Temperatura acestor focare fiind mai redusa decat cea a soarelui, si cantitatea de materie captata in jurul lor fiin de asemenea mai mica, acestea nu au putut urma etapa de formare a unor noi stele, ci s-au format ca planete gravitand in jurul Soarelui central al sistemului.

Datorita rotirii, forta centrifuga de inertie impinge spre exterior materia mai grea si mai densa, lasand in interior o zona "goala" alcatuita din gaze si avand in centru, ca si sistemul solar, un miez fierbinte alcatuit din elemente usoare care da viata noului corp ceresc.
Acest Soare central al planetei, avand temperatura mult mai redusa fata de Soarele exterior, are o culoare rosie, radiatia sa avand o lungime de unda mai mare (deci o frecventa mai mica, de unde si o energie mai mica decat cea a Soarelui exterior).

Faptul ca Pamantul a luat nastere prin rotirea unor mase de materie explica si faptul ca este turtit la poli, tot datorita fortei centrifuge. De asemenea, prin rotirea in jurul axei Nord-Sud rezulta formarea unor "gauri" toroidale la poli in timpul primei faze de formare a planetei, cand materia grea care formeaza crusta exterioara nu este solidificata. Dupa solidificarea acesteia odata cu scaderea temperaturii datorita micsorarii frecarii cu norul originar de praf si gaze acum rarefiat prin imputinarea materiei aglomerate gravitational de catre planetele formate, raman aceste gauri polare, asa cum se vad si pe fig.1 .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.