Contributia privind stabilirea continutului si eficienta jocului in aparare la echipele feminine divizia A

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.72

nivel: Facultate

Realizarea actualelor performante de varf este indisolubil legata de nivelul valoric si personalitatea jucatorilor. Este un adevar recunoscut ca in functionalitatea si structura echipei, apararea este principalul factor in realizarea victoriei. Pornind de la acesta realitate, eforturile specialistilor au fost si sunt indreptate in directia optimizarii si a sporirii eficientei actiunilor de aparar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contributia privind stabilirea continutului si eficienta jocului in aparare la echipele feminine divizia A

Realizarea actualelor performante de varf este indisolubil legata de nivelul valoric si personalitatea jucatorilor. Este un adevar recunoscut ca in functionalitatea si structura echipei, apararea este principalul factor in realizarea victoriei. Pornind de la acesta realitate, eforturile specialistilor au fost si sunt indreptate in directia optimizarii si a sporirii eficientei actiunilor de aparare, ca o garantie a succesului echipei.

Conturarea unui model de joc in aparare constitue o preocupare de actualitate careia, la nivel mondial, i s-au gasit concretizari eficiente. In intentia conturarii parametrilor modelului de aparare practicat la nivelul elitei mondiale si continentale feminine si a raportarii nivelului nostru intern fata de acesta, am intreprins lucrarea de fata, in speranta dimensionarii obiective a diferentelor si evidentierii directiilor de actionare pentru recuperarea distantei valorice care separa inca voleiul feminin romanesc de cel practicat de echipele fruntase la nivel continental si mondial.

De asemenea, conturarea "modelului de aparare" si a caracteristicilor jocului in aparare pot oferi specialistilor si jucatorilor deopotriva, repere strategice de atins in selectia, instuirea si conceperea jocului care sa permita recuperarea decalajului valoric care exista actualmente intre voleiul romanesc si cel practicat de elita mondiala.
Intr-un joc de volei modern asemenea celui practicat astazi la scara mondiala, apararea devine din ce in ce mai agresiva si mai bine organizata capatand pondere marita in cadrul jocului.

Actiunile defensive reprezinta aproximativ 43% din actiunile jocului, iar in cadrul acestora apararea in linia a II-a reprezinta aproximativ 14%, tinzand sa echilibreze actiunile specifice blocajului de aproximativ 16%. "Apararile" se organizeaza diferentiat, in functie de fiecare actiune tactica de atac pentru care se adopta.Ideea strategica a implicarii in joc este aceea a valorificarii maximului randament al fiecarui component. Se pot recunoaste modele de comportament tehnico-tactic pentru fiecare jucator, cat si modele de colaborare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.