Contributia Uniunii Europene la rezolvarea problemelor globale de mediu

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

De fapt, interferenta ecologica exprima dreptul comunitatilor internationale de a interveni, la jumatate din speciile cu dreptul de a supravietui, fiind totusi violari serioase a dreptului mediului si a tratatelelor bazate pe balanta ecologica si asigurarea unui minim comun al lumii. Sigur, imperfectiunile sunt inca evidente: cine va reprezenta "comunitatea ecologica internationala"? cit de depart[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contributia Uniunii Europene la rezolvarea problemelor globale de mediu

De fapt, interferenta ecologica exprima dreptul comunitatilor internationale de a interveni, la jumatate din speciile cu dreptul de a supravietui, fiind totusi violari serioase a dreptului mediului si a tratatelelor bazate pe balanta ecologica si asigurarea unui minim comun al lumii. Sigur, imperfectiunile sunt inca evidente: cine va reprezenta "comunitatea ecologica internationala"? cit de departe ar trebui sa ajunga acest drept international de a controla si care sunt garantiile? Care vor fi consecintele relative? etc

Dreptul mediului este mai mult caracterizat de o unitate de continut regulatorie, indiferent de nivelul si formele de implementare a acestor proviziuni; diferentelor traditionale intre dreptul international si national a statelor care s-au indepartat si vor continua sa se piarda. O noua integrare, verticala sau orizontala, a dreptului este stabilita si va arata cel putin mai coerenta si efectiva.
Din perspectiva istorica, evolutia dreptului mediului s-a dovedit a fi circulara. Dupa primele rezerve regulatorii referitoare la atitudinea intre om si natura, la inceputul antropocentrismului, ca o socializare, dreptul s-a diferensiat si s-a separat de natura, si a fost perceput ca o iesire exclusiv sciala.

Inceputul marei crize de mediu in a doua jumatate a secolului al XX-lea si eco-globalizarea a avut un important impact asupra definirii naturii sale. Potrivit unei logici circulare, ciclul de dezvoltare pare sa aduca cu un comeback, pe scara mai inalta de dezvoltare, la matricea naturala initiala. Conditiile sunt create pentru ca dreptul mediului sa devina un aspect existential al fenomenului legal, axat pe o ecologizare mai puternica a traditionalelor ramuri, intr-o perioada mai mult sau mai putin lunga.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.