Contributia Uniunii Europene la rezolvarea problemelor globale de mediu

1x punct

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Dreptul mediului a fost intotdeauna, indiferent de nivelul sau sau forma, un drept de specii, fiind esentialmente axat pe conservarea suprema exprimind o penetratie in subconstientul uman al conceptului de responsabilitate pentru mediu.Aceasta ar trebui sa fie exprimata concret prin initierea si implementarea unei strategii globale de mediu, unei politici si, nu in cele din urma, legea, toate adec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contributia Uniunii Europene la rezolvarea problemelor globale de mediu

Dreptul mediului a fost intotdeauna, indiferent de nivelul sau sau forma, un drept de specii, fiind esentialmente axat pe conservarea suprema exprimind o penetratie in subconstientul uman al conceptului de responsabilitate pentru mediu.Aceasta ar trebui sa fie exprimata concret prin initierea si implementarea unei strategii globale de mediu, unei politici si, nu in cele din urma, legea, toate adecvate la scopurile propuse.

Eco-globalizarea isi asuma schimbarea intr-o intra si inter-generalizatoare solidaritate in drept, tintita de a asigura conservarea biosferei cu omenire ca o parte integrala. Scopul de baza propus este de a rezolva aparentele contradictii antagoniste intre sursa antropologica si propunerea eco-centrica, precum si solutiile promovate in aceasta directie sunt adecvat reflectate la nivelul legal substantial.

In exprimarea in particular, unica limita este frontiera intre societate si natura; daca aceea este completatacu cerintele dreptului natural, reglementarea legala ramanand ineficienta, si daca nu este legal sanctionata, nu trebuie sa fie asimilate cu actiunea coerenta si social efectiva.

Mai mult ca atat , inserarea conceptelor specifice, cum ar fi "dreptul viitoarelor generatii", "dreptul speciilor", etc cu implicari asociate, implica, tendinta iesita din careva matrice traditionale si de asemenea afirmatii complete ale particularitatilor definite.Esenta "ecologica" a dreptului este curent caracterizata, din punctul legal de vedere si la un stagiu incipient, cu cel putin doua elemente: recunoasterea si garantarea drepturilor fundamentale ale omului la sanatate si la un mediu ecologic balansat, si asezarea interferentei ecologice ca un drept fundamental respectiv. Referintele formale la conditia umana individuala, capitalizata pe experienta si beneficiile conceptului drepturilor omului este si parte a traditiilor legale vestice la o tranzitie evidenta generalizaned apropierea.

De fapt, interferenta ecologica exprima dreptul comunitatilor internationale de a interveni, la jumatate din speciile cu dreptul de a supravietui, fiind totusi violari serioase a dreptului mediului si a tratatelelor bazate pe balanta ecologica si asigurarea unui minim comun al lumii. Sigur, imperfectiunile sunt inca evidente: cine va reprezenta "comunitatea ecologica internationala"? cit de departe ar trebui sa ajunga acest drept international de a controla si care sunt garantiile? Care vor fi consecintele relative? etc

Dreptul mediului este mai mult caracterizat de o unitate de continut regulatorie, indiferent de nivelul si formele de implementare a acestor proviziuni; diferentelor traditionale intre dreptul international si national a statelor care s-au indepartat si vor continua sa se piarda. O noua integrare, verticala sau orizontala, a dreptului este stabilita si va arata cel putin mai coerenta si efectiva. Din perspectiva istorica, evolutia dreptului mediului s-a dovedit a fi circulara. Dupa primele rezerve regulatorii referitoare la atitudinea intre om si natura, la inceputul antropocentrismului, ca o socializare, dreptul s-a diferensiat si s-a separat de natura, si a fost perceput ca o iesire exclusiv sciala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.