Contractul de servicii turistice

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

O alta particularitate a contractului de servicii turistice este determinata de statutul special al turistului, care, dupa cum rezulta din prevederile legale poate fi doar o persoana fizica, ce consuma produsul turistic in scopuri personale si nu de intreprinzator sau pentru desfasurarea activitatii profesionale. Din acest considerent, contractului de servicii turistice i se vor aplica in mod core[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contractul de servicii turistice

O alta particularitate a contractului de servicii turistice este determinata de statutul special al turistului, care, dupa cum rezulta din prevederile legale poate fi doar o persoana fizica, ce consuma produsul turistic in scopuri personale si nu de intreprinzator sau pentru desfasurarea activitatii profesionale. Din acest considerent, contractului de servicii turistice i se vor aplica in mod corespunzator prevederile generale ale codului civil destinate raporturilor cu participarea consumatorului, iar turistul va dispune si de mijloacele de protectie juridica specifice.

Fiind un contract la care participa consumatorul, contractul de servicii turistice este marcat de caracterele juridice specifice acestora - caracterul de contract de adeziune si caracter public. Ca regula, clauzele contractului de servicii turistice sunt redactate de agentul turistic si nu pot fi negociate, iar potrivit alin.2, art.1132 Cod civil, conditiile incluse in anuntul publicitar, in oferta sau in alta informatie prezentata clientului de catre organizator sunt obligatorii pentru ultimul.

Declaratia ca se intermediaza doar contracte cu persoane care vor realiza calatoria (prestator de serviciu) nu va fi luata in considerare daca celelalte imprejurari confirma faptul ca autorul declaratiei executa pe propria raspundere prestatiile contractuale ce tin de calatorie.Alin. 2 al art. 1131 al Codului Civil al Republicii Moldova, a normei comentate exclude limitarea raspunderii agentului turistic sau clauza de non-raspundere in situatiile cind acesta face o declartie ca doar intermediaza incheierea contractelor cu persoane care vor realiza calatoria, daca celelalte imprejurari confirma faptul ca autorul declaratiei executa pe proprie raspundere prestatiile contractuale ce tin de calatorie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.