Contractul de navlosire pe timp time charter

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.97

nivel: Facultate

In contractele de navlosire pe timp nava este elementul central al contractului si de aceea descrierea navei are o foarte mare importanta pentru navlositor, deoarece pe baza detaliilor pe care le primeste de la armator poate estima eficienta de ansamblu a contractului. Cantitatea de informatii solicitata de catre navlositori depinde in mare masura de perioada pe care nava este navlosita si de int[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contractul de navlosire pe timp time charter

In contractele de navlosire pe timp nava este elementul central al contractului si de aceea descrierea navei are o foarte mare importanta pentru navlositor, deoarece pe baza detaliilor pe care le primeste de la armator poate estima eficienta de ansamblu a contractului. Cantitatea de informatii solicitata de catre navlositori depinde in mare masura de perioada pe care nava este navlosita si de intentiile navlositorului cu privire la exploatarea navei.

In cazul contractelor Trip Charter cateva informatii vor fi probabil suficiente, insa in cazul in care nava este inchiriata pe o perioada de 5-10 ani pentru transportul produselor petroliere navlositorul va fi interesat sa cunoasca cat mai multe dintre caracteristicile constructive si de exploatare ale navei si a obtine garantii de la armator cu privire la pastrarea pe toata perioada contractului a acestor caracteristici.

Pe langa caracteristicile inscrise in contractul de navlosire, este uzual ca navlositorii sa solicite copii ale planurilor de constructie a navei, scala de incarcare, informatia de stabilitate pentru comandant, etc. Inscrierea in contract a acestor elemente trebuie sa se faca cu foarte multa atentie deoarece ele au o influenta foarte mare in economia generala a contractului. Spre exemplu inscrierea unei viteze mai mari si/sau a unui consum de combustibil mai mic decat cele reale poate conduce la diverse litigii si implicit la reducerea veniturilor armatorului.

In general aceste caracteristici se inscriu in contractul de navlosire, insa exista si contracte in care aceste caracteristici sunt inscrise in anexa si incorporate in contract.In general se considera ca un contract de navlosire pe timp 555d33f este intocmit pentru o anumita nava si in lipsa unei clauze de substituire, armatorul nu poate substitui nava iar in cazul in care nava se pierde chiria inceteaza a mai fi platibila, iar eventualele chirii platite in avans vor fi restituite.

O modificare substantiala in descrierea navei - schimbarea pavilionului pe care il poarta nava - nu se poate face decat cu aprobarea prealabila a navlositorului. De obicei navlositorul are dreptul de a sub-navlosi nava intr-un contract de navlosire pe voiaj sau unul pe timp insa intotdeauna el va fi responsabil pentru buna indeplinire a conditiilor contractuale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.