Contractul de mandat

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.60

nivel: Facultate

.2 Mandatarul poate trata si incheia orice contract de inchiriere cu oricine, fixand termenul si pretul in conditiile ce le va crede de cuviinta, dar, nu in defavoarea mandantului, in conformitate cu dispozitiile legale, va putea primi chiriile si plati impozitele si taxele de orice natura, va putea face reparatii, va putea actiona in judecata pe chiriasi si va putea face orice act necesar pentru [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contractul de mandat

.2 Mandatarul poate trata si incheia orice contract de inchiriere cu oricine, fixand termenul si pretul in conditiile ce le va crede de cuviinta, dar, nu in defavoarea mandantului, in conformitate cu dispozitiile legale, va putea primi chiriile si plati impozitele si taxele de orice natura, va putea face reparatii, va putea actiona in judecata pe chiriasi si va putea face orice act necesar pentru o buna administrare. El va putea reprezenta pe mandant si ii va putea sustine interesele fata de organele de administratie publica, de instantele judecatoresti si in fata oricaror persoane fizice si juridice.

2.3 Pentru prestatia realizata, mandantul se obliga sa plateasca mandatarului ....................% din valoarea profitului realizat.
2. Procura generala de administratie. Domeniile si actele de reprezentare sunt multiple. Contractul de mandat (procura) se autentifica de notarul public.
3. Mandatul va datora si dobanzi la sumele avansate de mandatar, care vor curge "din ziua in care mandatarul a facut plata fara sa fie necesara punerea in intarziere".

4. Mandatul poate (conf. art. 1553 Cod civil) revoca si constrange pe mandatar de a-i remite inscrisul de imputernicire.
5. Un mandat special nu revoca un mandat general deact pro parte.
6. Punerea sub interdictie a uneia dintre ei duce la stingerea mandatului (art.1552 pct. 3 Cod civil).
7. Nu va avea loc stingerea mandatului prin falimentul sau insovabilitatea mandantului cand mandatul a fost incheiat in interesul mandantului sau mandatarului ori al mandantului sau al unui tert. Cel care este falit sauinsolvabil nu poate invoca incetarea mandantului pe un asemenea considerent.

Cererea o poate face insa cealalta parte contractanta.
8. Un caz fortuit sau forta majora poate impiedica indeplinirea mandatului (de ex. obiectul mandatului a pierit intr-o inundatie, etc.).
9. Incetarea mandatului poate avea loc in momentul implinirii conditiei sau a termenului.10. Exista insa doua exceptii:
a) conf. art. 1557 Cod civil, "E valid ceea ce face mandatarul in numele mandantului, atat timp cat nu cunoaste moartea lui sau existenta uneia dintre clauzele ce desfiinteaza mandatul";

b) conf. art. 1558 Cod civil "In cazurile art. 1557 sunt valide contractarile mandatarului cu cel de al treilea, care sunt de buna-credinta".11. Cand prin folosirea sumelor de catre mandatar s-a produs si o paguba mandantului, atunci mandatarul va datora si daune-interese.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.