Contractul de bareboat

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Navlositorii din contractul de navlosire pe timp nu sunt responsabili pentru efectuarea operatiunilor de intretinere si reparatii a navei in timp ce navlositorii de bareboat sunt responsabili pentru efectuarea operatiunilor de intretinere a navei. Astfel navlositorul are obligatia de a mentine nava intr-o stare tehnica buna si cu toate inspectiile de reclasificare efectuate la zi, armatorii avand [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contractul de bareboat

Navlositorii din contractul de navlosire pe timp nu sunt responsabili pentru efectuarea operatiunilor de intretinere si reparatii a navei in timp ce navlositorii de bareboat sunt responsabili pentru efectuarea operatiunilor de intretinere a navei. Astfel navlositorul are obligatia de a mentine nava intr-o stare tehnica buna si cu toate inspectiile de reclasificare efectuate la zi, armatorii avand dreptul de a primi nava la relivrare in aceeasi stare tehnica in care a fost livrata cu exceptia uzurii normale.

In cele mai multe contracte de bareboat exista o clauza prin care armatorul are dreptul de a inspecta periodic nava si daca se constata ca starea navei nu este corespunzatoare ei o pot retrage din contract. Totusi deoarece contractele de bareboat sunt incheiate pe termen foarte lung exista si prevederi prin care navlositorul este protejat impotriva avariilor provocate de anumite defecte ascunse ale navei ce pot sa apara la inceputul perioadei sau daca sunt necesare modificari structurale foarte costisitoare pentru a mentine nava in exploatare (acestea sunt de cele mai multe ori generate de modificarile legislative cu privire la siguranta)

Navlositorul este obligat in cazul contractului de navlosire de bareboat sa asigure nava in timp ce in cazul contractului de navlosire pe timp aceasta este obligatia armatorului. In mod uzual navlositorii asigura nava la o valoare agreata prin contract sau armatorul asigura nava in numele si in contul navlositorului. In mod normal navlositorii sunt cei care au dreptul sa recupereze de la asiguratori contravaloarea eventualelor avarii in afara cazului in care nava se pierde sau este considerata ca fiind pierdere totala prin interpretare (constructive total loss), caz in care armatorul este cel care recupereaza suma asigurata si o imparte intre el si navlositor in functie de interesul fiecaruia in nava respectiva.

Contractele de navlosire pe timp si contractele de bareboat nu impun, de regula, restrictii cu privire la dreptul navlositorului de a subnavlosi nava. Este evident ca in cazul contractului de bareboat navlositorul are posesia deplina si controlul asupra navei sunt necesare clauze suplimentare prin care se solicita acordul armatorului inainte de ase incheia un alt contract de bareboat si astfel armatorul sa aiba o protectie suplimentara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.