Contracte de navlosire

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.93

nivel: Facultate

Conform Regulilor de la Hamburg, incarcator este orice persoana cu care s-a incheiat - sau in numele ori in favoarea careia s-a incheiat - un contract de transport marfuri pe mare, sau orice alta persoana care a predat realmente - sau in numele ori in favoarea careia s-au predat realmente - marfurile care formeaza obiectul contractului de transport. Aceasta definitie suporta discutii in sensul ca [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contracte de navlosire

Conform Regulilor de la Hamburg, incarcator este orice persoana cu care s-a incheiat - sau in numele ori in favoarea careia s-a incheiat - un contract de transport marfuri pe mare, sau orice alta persoana care a predat realmente - sau in numele ori in favoarea careia s-au predat realmente - marfurile care formeaza obiectul contractului de transport. Aceasta definitie suporta discutii in sensul ca prima parte a definitiei se mentioneaza ca incarcatorul participa intr-un fel sau altul la incheierea unui contract de transport ceea ce implica faptul ca incarcatorul este si navlositor.

In general incarcatorul este exportatorul marfurilor ce urmeaza a fi transportate, iar in functie de conditia de livrare a marfurilor el poate fi si navlositor.Primitorul este persoana sau firma indreptatita sa primeasca marfurile. Primitorul poate fi sau nu nominat in contract, insa el isi dovedeste calitatea de primitor prin intermediul conosamentului pe care il prezinta comandantului navei la sosirea navei in portul de descarcare. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre cele mai utilizate categorii de contracte de navlosire (pe voiaj, pe timp si de bareboat) in Tabelul 1.1 este prezentata repartizarea principalelor grupe de cheltuieli intre armator si navlositor.

Nu este obligatoriu ca un contract de navlosire sa fie intocmit in scris cu toate ca marea majoritate a contractelor de navlosire se incheie astfel. De-a lungul timpului, datorita diferitelor probleme juridice generate de diversitatea sistemelor legislative, s-au impus o serie de contracte standard, ale caror clauze sunt imprimate pe formulare standard. Aproape toate aceste formulare standard au liniile numerotate pentru a usura amendarea continutului contractului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.