Contract de vanzare cumparare marfuri

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.97

nivel: Facultate

Cheltuielile de livrare, respectiv expediere, incarcare, descarcare, transport si alte cheltuieli ocazionate de livrarea marfurilor vor fi suportate de catre
In cazul in care cheltuielile de livrare sunt in sarcina Vanzatorului, acesta va incheia contractul de transport cu carausul, si va fi raspunzator de ajungerea marfii la termen in depozitul Cumparatorului, daca nu se dovedeste culpa c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contract de vanzare cumparare marfuri

Cheltuielile de livrare, respectiv expediere, incarcare, descarcare, transport si alte cheltuieli ocazionate de livrarea marfurilor vor fi suportate de catre
In cazul in care cheltuielile de livrare sunt in sarcina Vanzatorului, acesta va incheia contractul de transport cu carausul, si va fi raspunzator de ajungerea marfii la termen in depozitul Cumparatorului, daca nu se dovedeste culpa carausului. Astfel, dacaVanzatorul intarzie din culpa lui, livrarea marfurilor, va plati o penalitate pe zi de intarziere de ________% din valoarea marfurilor nelivrate, dar nu mai mult de ________% din valoarea totala a marfurilor. Penalitatea se va calcula prin reducerea proportionala a pretului.

In cazul in care cheltuielile de livrare sunt in sarcina Cumparatorului, acesta va incheia contractul de transport cu carausul, avand obligatia sa ridice marfurile din depozitul Vanzatorului, in termenul stipulat la al.(2) si in anexa. Neridicarea de catre Cumparator a marfurilor in termenul contractual se penalizeaza cu ____% pe zi de intarziere din valoarea totala a marfurilor. In caz de intarziere in ridicarea marfurilor, pe langa penalitati, Cumparatorul va achita Vanzatorului si eventualele cheltuieli necesare si utile pe care acesta le-a facut pentru depozitarea si conservarea marfii. Penalitatile se calculeaza prin majorarea corespunzatoare a ratei urmatoare.

Vanzatorul garanteaza ca marfurile care fac obiectul prezentului contract sunt in concordanta cu standardele de calitate in vigoare.
(2) Marfurile livrate vor fi insotite de Certificat de Calitate si Certificat de Garantie. In Certificatul de garantie se vor indica:
a) inceperea termenului de garantie si durata lui;
b) cazurile de incetare sau prelungire a termenului de garantie;
c) documente de atestare a calitatii marfii.
(3) Termenele de garantie a marfurilor sunt inscrise pe ambalaje, iar pentru sortimentele care nu au inscrisptionari, termenele sunt urmatoarele:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.