Contract de asociere in participatiune

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.86

nivel: Facultate

Asociantul si asociatul convin sa intemeieze o asociatie in participatiune cu scopul comun de a obtine castiguri de pe urma activitatii desfasurata de aceasta.
Art.2 Prezenta asociere in participatiune are ca temei legal prevederile art. 251-256 C.com.
Art.3 Pentru ca asociatia in participatiune sa desfasoare o activitate comerciala rentabila asociatul pune in asociatiune un spatiu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contract de asociere in participatiune

Asociantul si asociatul convin sa intemeieze o asociatie in participatiune cu scopul comun de a obtine castiguri de pe urma activitatii desfasurata de aceasta.
Art.2 Prezenta asociere in participatiune are ca temei legal prevederile art. 251-256 C.com.
Art.3 Pentru ca asociatia in participatiune sa desfasoare o activitate comerciala rentabila asociatul pune in asociatiune un spatiu comercial de________mp situat in Bucuresti, ______________________________ pentru ca asociantul sa desfasoare activitatea de__________________________.

Rezultatele obtinute de pe urma acestei activitati vor fi impartite de partile contractante in cotele convenite prin acest contract.
Art.4 Aceasta asociatie in participatiune se caracterizeaza prin lipsa de personalitate juridica. Deoarece nu constituie o entitate juridica distincta in raporturile cu tertii asociatia in participatiune nu se poate obliga distinct.
Fiecare membru asociat se poate obliga fata de terti (cu care a contractat) in mod direct si distinct.

Art.5 Asociatia in participatiune convenita prin prezentul contract va desfasura activitate dupa urmatoarele de principii:
a) independenta juridica si comerciala a fiecarui membru asociat;
b) sprijin reciproc si prioritate in prestarea de servicii necesare in realizarea scopului asociatiei;
Destinatia fondului de comert va fi pastrata pe toata durata contractului.

Din fondul de comert face parte un imobil proprietatea asociatului conform actului de proprietate_______________(sau este inchiriat de la proprietarul_________________pe o perioada
de____________________conform contractului de inchiriere nr. din ; proprietarul spatiului exprimandu-si acordul expres pentru utilizarea acestuia conform scopului asociatiei).
Imobilul este o constructie din__________________, acoperit cu_____________; si este compus din___________ incaperi, fiecare avand o suprafata de_________________________________________________.
Imobilul este dotat cu utilitati: lumina, apa, incalzire centrala, aer conditionat si telefon.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.