Contract de arenda

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.78

nivel: Facultate

Arendasul primeste terenul in starea in care se afla la aceasta data si nu are dreptul sa ceara ca proprietarul sa execute lucrari de imbunatatire, reparatiuni sau constructii de acarete.
Arendasul nu are dreptul la despagubiri ori la micsorarea arendei, nici la rezilierea contractului, pentru orice lipsuri sau stricaciuni, nici pentru cazuri de forta majora. Arendasului, pe langa oblig[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contract de arenda

Arendasul primeste terenul in starea in care se afla la aceasta data si nu are dreptul sa ceara ca proprietarul sa execute lucrari de imbunatatire, reparatiuni sau constructii de acarete.
Arendasul nu are dreptul la despagubiri ori la micsorarea arendei, nici la rezilierea contractului, pentru orice lipsuri sau stricaciuni, nici pentru cazuri de forta majora. Arendasului, pe langa obligativitatea de a plati arenda, ii mai revin urmatoarele indatoriri:
- sa nu subarendeze, fara consimtamantul scris al meu, in calitate de proprietar;

- sa vegheze la respectarea hotarelor, a semnelor hotarelor si sa ma instiinteze pe mine, proprietarul, in timp util, despre orice tulburare sau incalcare de hotar;- in ultimul an de arendare si imediat dupa ridicarea recoltelor sa puna la dispozitia noului arendas, locurile disponibile pentru a executa araturile si semanaturile, respectandu-se locurile cu recolta neridicata; - sa plateasca primele de asigurare a acaretelor (contra incendiilor);

- orice imbunatatire, constructii, reparatii facute de arendas raman la expirarea contractului in deplina proprietate a mea, in calitate de proprietar. Pentru garantarea indeplinirii obligatiilor sale, arendasul a depus garantie suma de ......... lei, care va ramane la dispozitia mea pana la expirarea contractului de arendare.

In cazul in care arendasul nu va executa una dintre obligatiile ce-i revin, prezentul contract este reziliat de drept iar eu, proprietarul, am dreptul sa cer evacuarea sa de pe teren fara somatie, trecerea vreunui termen sau judecata. Orice ingaduinta din partea mea, proprietarul, in ce priveste respectarea vreunei obligatii ce revine arendasului, trebuie considerata o simpla toleranta si nu o renuntare sau modificare a pactului comisoriu mai sus mentionat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.