Contraceptive injectabile

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.74

nivel: Facultate

2. Metoda "pilulei de dimineata" poate fi folosita dupa un act sexual neprotejat. Pilula poate fi luata in 72 ore dupa actul sexual, dar eficacitatea sa este mai buna daca este luata in primele 24ore. Contine un preparat numit dietilstilbestrol si se administreaza 25mg de 2 ori pe zi timp de 5 zile dupa actul sexual neprotejat. Un alt preparat administrat in acelasi fel este etinilestradiol care s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contraceptive injectabile

2. Metoda "pilulei de dimineata" poate fi folosita dupa un act sexual neprotejat. Pilula poate fi luata in 72 ore dupa actul sexual, dar eficacitatea sa este mai buna daca este luata in primele 24ore. Contine un preparat numit dietilstilbestrol si se administreaza 25mg de 2 ori pe zi timp de 5 zile dupa actul sexual neprotejat. Un alt preparat administrat in acelasi fel este etinilestradiol care se da 5mg pe zi timp de 5 zile. Datorita efectelor teratogene potentiale ale steroizilor, este recomandat avortul terapeutic in cazul in care contraceptia esueaza si sarcina continua.

3. DISPOZITIVUL INTRAUTERIN este o bucata mica de plastic flexibil care contine niste fire de cupru. Este inserat in uter pe cale vaginala si are ca scop prevenirea sarcinii. Impiedica nidarea ovulului fecundat in mucoasa uterina. Are o eficienta foarte buna, odata inserat ofera o protectie de 10 ani impotriva aparitiei sarcinii. Dispozitivul poate avea ca efecte secundare sangerari menstruale abundente, intermenstruale, dureri abdominale si riscul dezvoltarii infectiilor pelvine.

1. Diafragma--este o membrana de latex in forma de cupola care se fixeaza si acopera colul uterin. Baza cupolei este formata dintr-un inel metalic care poate fi plat, spiralat sau arcuit. Are diametrul intre 50-105mm. Actioneaza ca bariera fizica impotriva ascensionarii spermei. Se folosesc impreuna cu un spermicid care previne neutralizarea aciditatii vaginale de catre mucusul cervical astfel incat PH-ul vaginal ramane acid si este ostil spermatozoizilor.

Eficienta depinde de folosirea sa corecta, de mentinerea diafragmei minim 6ore dupa contactul sexual si de folosirea adecvata a spermicidului daca contactul se repeta.
2. Prezervativul--este una din cele mai vechi si utilizate metode contraceptive. Este eficient si sigur. Este un obiect din latex de forma unui tub inchis la un capat. Este singura metoda care protejeaza complet.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.