Continente disparute

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.89

nivel: Liceu

Pe cuprinsul Oceanului Pacific nu mai exista astazi locuri necercetate, pana si cele mai mici petice de pamant au fost identificate, localizate (in raport cu ecuatorul si meridianul zero), masurate, studiate ( din toate punctele de vedere: origine, fauna, flora, clima, s.a.m.d). Si totusi, mai exista astazi pe insulele celui mai mare ocean al Terei, probleme nelamurite, controversate care duc la c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Continente disparute

Pe cuprinsul Oceanului Pacific nu mai exista astazi locuri necercetate, pana si cele mai mici petice de pamant au fost identificate, localizate (in raport cu ecuatorul si meridianul zero), masurate, studiate ( din toate punctele de vedere: origine, fauna, flora, clima, s.a.m.d). Si totusi, mai exista astazi pe insulele celui mai mare ocean al Terei, probleme nelamurite, controversate care duc la confruntari si chiar dispute intre specialistii care isi susyin diferite puncte de vedere, ipoteze, teorii. Una din aceste probleme este cea a migrayiilor : de unde au venit locuitorii insulelor aflate in bazinele rasaritean si central ale Pacificului?

Dinspre apus, din Polinezia sau dinspre rasarit dinspre coastele Americii de Sud? Din studierea acestor probleme s-au nascut cam 30 de ipoteze, bazate pe cercetari si descopreiri arheologice, antropologice, etnografice, oceanografice, ba chiar studierea ambarcayiunilor cu baloansoar polineziene si a plutelor din lemn de balsa preincase. In aceste discutii s-a tinut seama de o lucrare veche a unui oarecare James Churchward, ce nu prea a fost luata in seama la vremea ei, desi necesitase trei decenii de studiu (1870-1900), lucrare care avansa ideea ca acesti locuitori nu venisera de nicaieri ci erau urmasii adevarayilor bastinasi care se aflau aici, acum 50 000 de ani pe un intins continent numit MU,

continent care a fost inghiyit de apele oceanului in urma unui cataclism de proporyii. Marele continent avea o viata fericita, locuitorii sai, in numar de milioane (64 000 000-spune cercetatorul), formau triburi sau popoare, aflate sub aceeaAsi conducere. Conducatorul se numea Ra Mu iar Imperiul se chema Imperiul Soarelui. Locuitorii erau marinari priceputi si navigatori indrazneyi, cutrierau marile si oceanele de la est la vest si de la nord la sud, orasele (7 principale) erau civilizate, foarte dezvoltate, cu constructii megalitice. Negotul, comertul infloreau.

Pornind de la lucrarile si descrierile lui J. Churchward ( curatate de lirismul si fantezia proprii scriitorului), se pune intrebarea daca aceasta poate fi un punct de plecare demn de luat in seama pentru cercetarea existenyei continentului scufundat, careia cercetatori i-au dat numele de Pacifida. J. Churchward a calatorit mult pentru a aduna dovezi in sprijinul teoriilor sale: Insulele Caroline, Tibet, regiuni din Asia Centrala, Egypt, Siberia, Noua Zeenlanda, Samoa,Tahiti, Yucatan, Birmania, Polinezia, Miconezia, etc. au fost strabatue. Peste tot a studiat scrierile vechi dscoperite in acele locuri, civilizayia bastinasa si traditiile ei, monumentele arhitectonice vechi si tot ce tinea de trecutul indepartat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.