Contaminarea mediului cu cadmiu

7x puncte

categorie: Chimie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Niveluri mai ridicate de cadmiu se pot gasi in sol sau in apa in apropierea zonelor industriale sau site-urilor de deseuri periculoase. Solurile situate langa drumuri pot contine un nivel mai ridicat de cadmiu,datorita gazelor eliminate de masini. Cadmiul absoarbe puternic materiile organice din sol. Cand cadmiu este prezent in sol poate fi extrem de periculos, deoarece poate spori absorbtia de ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contaminarea mediului cu cadmiu

Niveluri mai ridicate de cadmiu se pot gasi in sol sau in apa in apropierea zonelor industriale sau site-urilor de deseuri periculoase. Solurile situate langa drumuri pot contine un nivel mai ridicat de cadmiu,datorita gazelor eliminate de masini. Cadmiul absoarbe puternic materiile organice din sol. Cand cadmiu este prezent in sol poate fi extrem de periculos, deoarece poate spori absorbtia de cadmiu in plante.

Acesta este un pericol potential pentru animalele care sunt dependente de plante pentru supravietuire In soluri, cadmiul se afla in diferiti compusi sub forma de ioni ( Cd2+), prezenti in solutia solului, adsorbiti la suprafata particulelor coloidale, legati de materia organica sau prezenti in structura cristalina a mineralelor argiloase sau a altor minerale din sol. O alta sursa importanta de emisii de cadmiu este producerea de ingrasaminte fosfat artificiale. O parte din cadmiu ajunge in sol dupa ce se aplica ingrasamant pe terenurile agricole si restul de cadmiu ajunge in apele de suprafata atunci cand deseurile de la productiile de ingrasaminte sunt aruncate de catre companiile de productie.

In apa de suprafata, de asemenea, poate exista urme de cadmiu dizolvat. Cadmiu in apa tinde sa se scufunde si sa se acumuleze in sedimentele de fund.Acest metal este unul dintre poluantii apei provenit din : ape in care s-au deversat reziduuri de cadmiu si din aerosoli.
Concentratia de cadmiu in apele nepoluate este, in general, mai mica de 0,001 mg/L, concentratia de cadmiu in apa de mare, medie aproximativ 0.00015 mg/L care contin in exces de cateva micrograme de cadmiu pe litru,probabil contaminate de deseurile industriale din fabricile metalurgice, lucrari de placare, instalatii de productie pigmenti de cadmiu, operatiuni textile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.