Contabiltatea decontarilor

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Referat despre Contabiltatea decontarilor
Contul 4281 „Alte datorii în legatură cu personalul”
Este utilizat pentru evidența altor datorii în legatură cu personalul (ca de exemplu: indemnizații pentru concediile de odihnă neefectuate și alte sume datorate pentru care nu s-a întocmit stat de salarii, garanții gestionare reținute). După continuțul economic este un cont de d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabiltatea decontarilor

Referat despre Contabiltatea decontarilor
Contul 4281 „Alte datorii în legatură cu personalul”
Este utilizat pentru evidența altor datorii în legatură cu personalul (ca de exemplu: indemnizații pentru concediile de odihnă neefectuate și alte sume datorate pentru care nu s-a întocmit stat de salarii, garanții gestionare reținute). După continuțul economic este un cont de datorii salariale pe termen scurt, iar după funcția contabilă este un cont de pasiv. Se creditează cu alte sume cuvenite personalului. Se debitează cu sumele plătite angajaților. Soldul creditor reprezintă alte sume datorate personalului.

Contul 4282 „Alte creanțe în legatură cu personalul”
Este utilizat pentru evidența altor creanțe în legatură cu personalul (ca de exemplu: imputații, chirii, sume platite și nejustificate și alte debite, cota parte din valoarea echipamentului de lucru suportată de personal etc.). După conținutul economic este un cont de creanțe față de personal, iar după funcția contabilă este un cont de activ. Se debitează cu sumele reprezentând creanțe față de personal. Se creditează cu sumele reținute sau încasate de la angajați. Soldul debitor reprezintă creanțele față de personal.

1.1.1. Contabilitatea drepturilor salariale
Departamentul contabil din cadrul S.C. Construct S.A. Hîrlău întocmește statele de salarii pe luna mai 2010 potrivit reglementarilor prevăzute anterior și cumulează un fond de salarii de 74964 lei. Contabilizarea se face astfel:

1.1.2. Contabilitatea ajutoarelor materiale
În cursul luni mai un angajat suferă un accident minor el aflându-se în incapacitate temporară de muncă drept pentru care societatea acordă un ajutor material – concediul medical suportat de unitate și de F.N.A.U.S.S. pentru a ușura situația dificilă pe care o traversează, în valoare de 750 lei, operațiune înregistrată în contabilitate astfel:

1.1.3. Contabilitatea reținerilor din salarii
Contabilizarea reținerilor salariale se face lunar pentru angajații care au de plătit rate de întreținere, bancare, chirii, pensii alimentare, popririi etc. Un angajat are de platit lunar pensie alimentară pentru copilul său care se află în întreținerea mamei. Acestă pensie se reține lunar din salariul angajatului in suma de 200 lei

1.1.4. Asigurări sociale și protecție socială
Contabilizarea asigurărilor sociale și protecției sociale se face lunar prin plata atât a angajatului cât și a angajatorului a contribuțiilor la bugetul asigurărilor sociale, asigurarilor de sanatate, a fondului de somaj. La sfârsitul luni se înregistrează obligațiile totale față de salariați, se înregistrează contibuțiile unității aferente salariilor

1.1.5. Contabilitatea altor operațiuni privind personalul
Contabilitatea altor operațiuni privind personalul este refectată de situația în care unul din angajați în persoana directorului general care are închiriat un spatiu în întreprinderea în care lucrează folosit în scopuri personale plătind o chirie lunară de 5000 lei plus 19 % TVA.
S-ar putea înregistra indemnizațiile pentru concedii de odihnă neefectuate în sumă de 2000 lei.

1.1.6. Contabilitatea decontărilor cu colaboratorii și a operațiunilor asimilate
Contabilitatea decontărilor cu colaboratorii și a operațiunilor asimilate nu se realizează în cadrul acestei societați comerciale însă ar putea lua forma urmatoarelor operațiuni precum: acordarea de premii în valoare de 750 lei unor angajați având ca sursă profitul net.

1.2. Indicatori de analiză privind costurile salariale
1.2.1. Analiza eficienței cheltuielilor salariale
Cheltuielile cu personalul reprezintă un element structural semnificativ al costului de producție, deși unii susțin că extinderea noilor tehnologii implică diminuarea ponderii cheltuielilor cu personalul, în favoarea creșterii ponderii cheltuielilor cu amortizarea în structura costurilor de producție.
Analiza structurii cheltuielilor cu personalul se realizează cu ajutorul indicatorului de cheltuieli cu personalul la 1000 lei (Ef ), exprimat în variantele care urmează:

1.2.2. Analiza corelației dintre dinamica productivității și salarii
Productivitatea muncii poate fi definită printr-un sistem de indicatori direcți și indirecți, medii și marginali:
A. Indicatorii direcți exprimă cantitatea de produse (Q) obținute în unitatea de timp (persoană), fiind calculați prin raportarea volumului producției la consumul de muncă (L): Wm = Q/L.
B. Indicatorii indirecți exprimă consumul de muncă depus pentru obținerea unității de produs și se obțin prin raportul invers: Wmi = L/Q.

În condițiile economiei de piață, creșterea mai rapidă a productivității muncii față de crestrea salariului mediu constituie o condiție de bază pentru asigurarea eficienței activitătii desfasurate.

În cadrul analizei este necesar să se studieze două aspect:
- situația generală a corelaței;
- efectele respectării sau nerespectării acestie corelații.
Pentru analiza situaăei generale a corelației se poate folosi indeicele de corelație care se exprimă astfel:
Ic = , sau Ic = ; unde: - indicele salariului mediu; - indicele productivității muncii

În primul caz corelația are loc atuci când indicele de corelație este subunitar (Ic<1), iar încazul al doilea, atunci când indicele decoreleție este supraunitar ( Ic>1). Folosirea acestor relații trebuie să reflecte aceeași tendință în evoluția productivității muncii și a salariului mediu. Pentru a exemplifica metodologia de analiză vom folosi datele din tabelul de mai jos:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.