Contabilizarea si raportarea planurilor de pensii

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Liceu

10: Cele mai multe planuri de pensii sunt bazate pe contracte oficiale. Unele planuri sunt neoficiale, dar au acumulat un grad de obligatie ca rezultat al practicilor stabilite de angajator. In timp ce unele planuri permit angajatorilor sa-si limiteze obligatiile in baza planurilor, de obicei este dificil pentru angajator sa anuleze un plan daca angajatii urmeaza a fi pastrati. Aceeasi baza de con[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabilizarea si raportarea planurilor de pensii

10: Cele mai multe planuri de pensii sunt bazate pe contracte oficiale. Unele planuri sunt neoficiale, dar au acumulat un grad de obligatie ca rezultat al practicilor stabilite de angajator. In timp ce unele planuri permit angajatorilor sa-si limiteze obligatiile in baza planurilor, de obicei este dificil pentru angajator sa anuleze un plan daca angajatii urmeaza a fi pastrati. Aceeasi baza de contabilizare si raportare folosita pentru un plan oficial se aplica si unui plan neoficial.

11. Multe planuri de pensii sustin infiintarea de fonduri separate, si anume, fonduri in care sunt facute contributiile si fonduri din care sunt platite beneficiile. Astfel de fonduri pot fi administrate de parti ce actioneaza independent in gestionarea activelor fondului. Astfel de parti se numesc, in unele tari, administratori. Termenul de administrator este utilizat in acest Standard pentru a descrie astfel de parti, indiferent daca a fost sau nu constituit un fond.

12. Planurile de pensii sunt descrise, in mod normal, fie ca planuri de contributii determinate, fie ca planuri de beneficii determinate, fiecare din ele avand propriile caracteristici distinctive. Exista, in mod accidental, planuri ce contin caracteristicile amandurora. Pentru scopul acestui Standard, astfel de planuri hibride sunt considerate a fi planuri de beneficii determinate.

13. Raportul unui plan de contributii determinate trebuie sa contina o situatie a activelor nete disponibile pentru plata beneficiilor si o descriere a politicii de finantare. 14. In cazul unui plan de contributii determinate, valoarea beneficiilor viitoare la care este indreptatit un anumit participant este determinata - pe de o parte - de contributia platita de catre angajator, de catre participant sau de catre amandoi, iar - pe de alta parte - de eficienta de exploatare si de castigurile din investitii ale fondului.

Obligatiile angajatorului fata de angajati sunt considerate a fi indeplinite, de obicei, in momentul in care angajatorul varsa contributiile la fond. In mod normal, nu se apeleaza la consultanta din partea unui actuar, cu toate ca, uneori poate fi utilizata pentru estimarea nivelului pe care il pot atinge beneficiile viitoare, in functie de contributiile realizate in prezent si de nivelurile variate ale contributiilor viitoare si ale castigurilor din investitie.

15. Participantii sunt interesati de activitatile planului, deoarece acestea influenteaza direct nivelul beneficiilor viitoare. De asemenea, ei sunt interesati sa stie daca au fost varsate contributiile si daca s-a efectuat un control corect, in scopul protejarii beneficiarilor. Un angajator, la randul lui, este interesat de desfasurarea eficienta si corecta a activitatilor planului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.