Contabilitatea titlurilor de participare - a intereselor de participare si a altor titluri imobilizate

1x punct

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Liceu

Reglementarile contabile armonizate cu directivele europene, aprobate prin Ordinul MFP nr. 306/2002, definesc aceste categorii de imobilizari financiare astfel:

Titlurile de participare reprezinta drepturile sub forma de actiuni si alte titluri cu venit variabil detinute de o societate in capitalul altor societati comerciale, a caror detinere pe o perioada indelungata este considera[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabilitatea titlurilor de participare - a intereselor de participare si a altor titluri imobilizate

Reglementarile contabile armonizate cu directivele europene, aprobate prin Ordinul MFP nr. 306/2002, definesc aceste categorii de imobilizari financiare astfel:

Titlurile de participare reprezinta drepturile sub forma de actiuni si alte titluri cu venit variabil detinute de o societate in capitalul altor societati comerciale, a caror detinere pe o perioada indelungata este considerata utila acesteia.

Interesele de participare reprezinta drepturi detinute in capitalul altor societati comerciale. Interesele de participare sunt detinute pe termen lung, in scopul garantarii contributiei la activitatile persoanei juridice respective. Ele cuprind investitii in intreprinderi asociate si investitii strategice.

Investitiile in intreprinderile asociate se concretizeaza in titlurile de participare, detinute in capitalul intreprinderilor asociate intr-o proportie de 20-50% si care asigura posibilitatea exercitarii unei influente semnificative in activitatea intreprinderii emitente.

Investitiile strategice reprezinta titlurile de participare, detinute in cuantum de 10% pana la 20% in capitalul altei societati si dau posibilitatea detinatorului sa exercite o anumita influenta asupra activitatii acesteia. Daca procentul de titluri detinut este sub 10%, acestea sunt considerate interese minoritare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.