Contabilitatea stocurilor

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Toate aceste tehnologii dispun de utilaje si instalatii de frabricatie romaneasca sau import de la cele mai renumite firme in domeniu.
Problemele concrete cu care se confrunta Societatea "MECANICA FINA" nu difera de cele deja generalizate in intreaga economie:blocajul financiar si lipsa unei politici protectioniste. Cu toate acestea, cei de la "MECANICA FINA" isi pastreaza[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabilitatea stocurilor

Toate aceste tehnologii dispun de utilaje si instalatii de frabricatie romaneasca sau import de la cele mai renumite firme in domeniu.
Problemele concrete cu care se confrunta Societatea "MECANICA FINA" nu difera de cele deja generalizate in intreaga economie:blocajul financiar si lipsa unei politici protectioniste. Cu toate acestea, cei de la "MECANICA FINA" isi pastreaza optimismul si folosesc intreaga pricepere pentru a realiza produse din ce in ce mai performante.

Pentru imbunatatirea activitatii, se depun eforturi pentru identificarea de noi parteneri pentru desfacerea de produse de plan intern, precum si de investitori straini pentru modernizarea si retehnologizarea liniilor tehnologice si se are in vedere crearea de societati mixte in domeniul presiunii, temperaturii, sculelor si matritelor.
La data de 31 decembrie 1998 unitatea a incheiat anul cu un capital social de 120000000 lei.

Stocurile si productia in curs de executie,reprezinta ansamblul bunurilor si ser-viciilor in cadrul patrimoniului,avand drept destinatia consumului la prima
utilizare, vanzarea in aceeasi stare sau dupa prelucrare, precum si productia in curs de executie aflata intr-o anumita treapta a procesului tehnologic sub forma productiei neterminate
Stocurile reprezinta o buna parte din activele circulante.

Notiunea de stoc, in inteles contabil, exprima atat dimensiunea bunului (existen-tele la un moment dat),cat si miscarile (intrarile si iesirile) intervenite in legatura cu bunul respectiv,miscarile se desfasoara in mod continuu,iar durata se inscrie,de regu-la,la nivelul unui an.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.