Contabilitatea stocurilor

5x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.89

nivel: Liceu

Beneficiile economice viitoare incorporate in active se refera la capacitatea
acestora de a contribui, in mod direct sau indirect, la fluxul de numerar si echivalente ale numerarului catre intreprindere. Acest aspect se explica prin aceea ca intreprinderea utilizeaza activele pentru a produce bunuri sau pentru a executa lucrari sau a presta servicii, capabile sa satisfaca necesitatile tot [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabilitatea stocurilor

Beneficiile economice viitoare incorporate in active se refera la capacitatea
acestora de a contribui, in mod direct sau indirect, la fluxul de numerar si echivalente ale numerarului catre intreprindere. Acest aspect se explica prin aceea ca intreprinderea utilizeaza activele pentru a produce bunuri sau pentru a executa lucrari sau a presta servicii, capabile sa satisfaca necesitatile tot mai diversificate ale clientilor si ca urmare acestia sunt dispusi sa plateasca numerar sau echivalente ale numerarului, pentru a le obtine, contribuind astfel la fluxul de trezorerie al intreprinderii.

Referitor la primul criteriu, acesta ridica unele intrebari, in sensul ca intreprinderea trebuie sa estimeye pe baya evidentelor disponibile in momentul recunoasterii, acest grad de certitudine al fluxului de beneficii economice viitoare. Pentru a satisface acest criteriu este necesar sa se stabileasca in ce masura activul respectiv va contribui la generarea fluxului de numerar.

Recunoasterea activelor de natura stocurilor, in acceptiunea standardelor de contabilitate, este data nu numai de estimarea cu suficienta certitudine a beneficiilor economice viitoare, dar si de asumarea posibilelor riscuri, ca urmare a utiliyarii sau vanzarii acestora.

Ca urmare, intreprinderea trebuie sa preia atat beneficiile, cat si riscurile aferente activului respectiv.Al doilea criteriu de recunoastere a activelor circulante de natura stocurilor nu ridica probleme deosebite, deoarece costul este masurabil in mod obiectiv, date fiind documentele prin care se justifica, in mod cert, evaluarea eforturilor efectuate pentru procurarea stocurilor respective.
IAS2 afirma ca "stocurile trebuie evaluate la valoarea cea mai mica dintre cost si valoarea realizabila neta". Prin urmare, trebuie facuta distinctia dintre cost si valoarea realizabila neta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.