Contabilitatea datoriilor unitatii patrimoniale

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prin denumirea generic "Furnizori" se ;n]elege datoria ;ntreprinderii fa] de ter]ii de la care a cumprat pe credit bunuri [i servicii.
:nregistrarea datoriei fa] de furnizori se face pe baz de factur. Opera]iile care afecteaz contul "Furnizori" sunt legate exclusiv de cumprarea de bunuri [i servicii. :n consecin], dac ;ntreprinderea a ob]inut de la un furnizor al su un ;mprumut, aceast dato[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabilitatea datoriilor unitatii patrimoniale

Prin denumirea generic "Furnizori" se ;n]elege datoria ;ntreprinderii fa] de ter]ii de la care a cumprat pe credit bunuri [i servicii.
:nregistrarea datoriei fa] de furnizori se face pe baz de factur. Opera]iile care afecteaz contul "Furnizori" sunt legate exclusiv de cumprarea de bunuri [i servicii. :n consecin], dac ;ntreprinderea a ob]inut de la un furnizor al su un ;mprumut, aceast datorie se ;nregistreaz ;ntr-un cont corespunztor de ;mprumuturi.

:n virtutea aplicrii principiului necompensrii, rezultatul trebuie s se aprecieze (beneficiu sau deficit) la nibelul fiecrui contract.
Regulamentul nostru contabil, ca [i Planul Contabil General francez, care ne-a inspirat nu fac precizri suplimentare asupra non-compensabilit]ii. Dac urmrim ;ns experien]a francez prin intermediul Ordinului Exper]ilor Contabili se poate constata c exist totu[i posibilitatea de a regrupa diferite contracte sau de a diviza un contract atunci c=nd anumite condi]ii sunt ;ndeplinite.

Astfel de regrupri sau divizri pot fi efectuate sub rezerva respectrii principiului pruden]ei. Condi]iile suficiente pentru a se permite regruparea contractelor sunt>
"Poate s apar ca necesar considerarea ca un ansamblu unic al contractelor ;ncheiate cu acela[i client sau cu clien]i difeti]i, ;n msura ;n care aceste contracte sunt negociate ca un ansamblu unic sau c=nd ele se ata[eaz unuia [i aceluia[i proiect. Invers, dac un contract include diferite proiecte [i dac veniturile [i cheltuielile specifice fiecruia dintre ele pot fi distinse, fiecare dintre proiecte poate fi considerat ca asimilabil unui contract distinct."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.