Contabilitatea datoriilor si creantelor

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Foaia colectiva de prezenta tine evidenta orelor lucrate, a orelor intarziate, concediilor de boala, absente nemotivate, programului redus de boala, venita pe fiecare salariat in parte, in vederea calcularii drepturilor banesti cuvenite.
Foaia de parcurs este documentul prin care se confirma volumul muncii prestate zilnic de catre personalul de servire a mijloacelor de transport (sofer, ins[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabilitatea datoriilor si creantelor

Foaia colectiva de prezenta tine evidenta orelor lucrate, a orelor intarziate, concediilor de boala, absente nemotivate, programului redus de boala, venita pe fiecare salariat in parte, in vederea calcularii drepturilor banesti cuvenite.
Foaia de parcurs este documentul prin care se confirma volumul muncii prestate zilnic de catre personalul de servire a mijloacelor de transport (sofer, insotitor).

Devizul antecalcul si postcalcul prevede cheltuielile directe (salarii , materiale, deplasarii, xerocopii, conventii civile) si indirecte.
Statul de salarii serveste ca document pentru calculul salariilor cuvenite angajatilor, precum si al contributiei privind protectia sociala si al altor datorii se considera document justificativ de inregistrare in contabilitate. Statul de salarii de intocmeste in doua exemplare, lunar, pe sectii, ateliere, servicii etc., de compartimentul care are aceasta atributie, pe baza documentelor de evidenta a muncii si a timpului de lucru efectiv,

a evidentei si a listelor de avans chenzinal, concediilor de odihna, certificatelor medicale si semneaza pentru confirmarea exactitatii calculelor de catre persoana care determina salariul cuvenit si intocmeste statul de salarii (vezi anexa nr.1).
Platile facute in cursul lunii, cum sunt: avansul chenzinal, lichidarile, indemnizatiile de concediu etc., se includ in statele de salarii, pentru a cuprinde astfel intreaga suma a salariilor calculate si toate retinerile legale din perioada de decontare respectiva.
Lista de avans chenzinal serveste ca document pentru calcului drepturilor banesti cuvenite salariatilor cu avansuri chenzinale;

documente pentru retinerea din statele de salarii a avansurilor chenzinale platite acestea reprezinta un document justificativ de inregistrare in contabilitate. Lista de avans chenzinal se intocmeste lunar, de compartimentul care are aceasta atributie, pe baza documentelor de evidenta a muncii, a timpului lucrat efectiv, a certificatelor medicale prezentate si se semneaza pentru confirmarea exactitatii calculelor de persoana care a calculat avansurile chenzinale si intocmeste lista (vezi anexa nr.4).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.