Contabilitatea cheltuielilor si veniturilor

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

S.N.P. Petrom S.A. Bucuresti a fost infiintata ca persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Calea Victoriei nr. 109, sector 1, prin reorganizarea Regiei Autonome a Petrolului "PETROM" Bucuresti de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 49/15.09.1997. Ordonanta prevede si ca societatile comerciale din domeniul rafinarii si distributiei petrolului si produselor [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabilitatea cheltuielilor si veniturilor

S.N.P. Petrom S.A. Bucuresti a fost infiintata ca persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Calea Victoriei nr. 109, sector 1, prin reorganizarea Regiei Autonome a Petrolului "PETROM" Bucuresti de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 49/15.09.1997. Ordonanta prevede si ca societatile comerciale din domeniul rafinarii si distributiei petrolului si produselor petroliere fuzioneaza cu S.N.P. "PETROM" S.A., fiind absorbite de aceasta.

Capitalul social initial al S.N.P. Petrom S.A. Bucuresti se constituie prin preluarea activului si pasivului Regiei Autonome a Petrolului "PETROM", evaluat la valoarea de 10.436,502.137 miliarde lei in baza bilantului contabil la data de 31.07.1997 si a capitalurilor sociale ale societatilor comerciale absorbite, ajungand la suma totala de 11.606,04 miliarde lei.Capitalul social este impartit in 464.241.774 actiuni nominative, fiecare actiune in valoare de 25.000 lei. Statutul societatii prevede si posibilitatea maririi sau reducerii capitalului social pe baza hotararii prevazute de lege.

Structura actuala a capitalului social al S.N.P. Petrom S.A. se compune din: 94% capital de stat, gestionat de F.P.S. si 6% capital privat.
Drepturile si obligatiile aferente actiunilor aflate in proprietatea statului sunt executate de catre Ministerul Industriei si Comertului.
Persoanele fizice sau juridice, romane sau straine pot detine actiuni ale S.N.P. Petrom S.A. Bucuresti, fara a afecta pozitia statului, de actionar majoritar.

Capitalul social aferent cotei detinute de stat la S.N.P. Petrom S.A. poate fi privatizat, potrivit legii. Salariatii proprii au drept de preemtiune pentru cumpararea de actiuni ale S.N.P. Petrom S.A., la valoarea nominala a acestora, pana la concurenta limitei de 10% din capitalul social.Fiecare actiune subscrisa si varsata de actionari, potrivit legii, confera acestora dreptul la un vot in Adunarea Generala a Actionarilor, dreptul de a alege si de a fi alesi in organele de conducere, dreptul de a participa la distribuirea profitului. Detinerea actiunii implica adeziunea de drept la statut.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.