Contabilitate aprofundata

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.95

nivel: Facultate

Veniturile provenite din transferul actuvului sunt venituri neimpozabile iar cheltuielile privind activele cedate sunt nedeductibile.2.Societatea ce se divizeaza trebuie sa stabileasca valoarea fiscala a fiecarui element de activ si pasiv transformat si sa o comunice societatii nou infiintate. Valoarea fiscala a mijloacelor fixe amortizabile transferabile se determina luand in considerare valoare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabilitate aprofundata

Veniturile provenite din transferul actuvului sunt venituri neimpozabile iar cheltuielile privind activele cedate sunt nedeductibile.2.Societatea ce se divizeaza trebuie sa stabileasca valoarea fiscala a fiecarui element de activ si pasiv transformat si sa o comunice societatii nou infiintate. Valoarea fiscala a mijloacelor fixe amortizabile transferabile se determina luand in considerare valoarea utilizata pentru calculul amortizarii pentru a folosi datele din contabilitate sau reevaluarile contabile a acestor active.

3.Reducerea sau anularea orcariu provizion pentru deprecierea ori a rezervei care aiu fost ulterior deduse la determinarea profitului impozabil se include in veniturile impozabile ale socetatii ce-si inceteaza existenta cu exceptia in care societatea ce ia fiinta preia aceste reduceri sau anulari.
4.Societatea ce-si inceteaza existenta are obligatia sa depuna declaratia de impunere si sa plateasca impozitul pe profit cu 10 zile de la data inregistarii incetarii existentei la Registrul Comertului.

b)Fuzine prin contopire la societatea nou infiintata
1.Pierderea fiscala inregistrata la societatea ce-si inceteaza existenta nu se recupereaza de societatea nou infiintata
2.Societarea ce ia finta foloseste la determinarea profitului impozabil caloarea activleor si pasivelor transmise de societatea ce-si inceteaza existenta, amortizarea mijloacelor fixe se face potrivit ergulilor utilizate ca si cum fuziunea nu ar fi avut loc.

In cazul in caee societatea noua nu recunoaste valoarea fiscala ale activelor si pasivelor transferabile la societatea ce-si inceteaza existenta la societatea noua este 0. In cazul in care se preiau de la societatea ce-si inceteaza existenta rezervele provizionele care au fost deductiblile la determinarea profitului impozabil acesta urmeaza reg stab de cadrul fiscal.

4.In sist in care valoarea rezervei legale rezultate in uurma fuziunii depaseste5% sin capitalul social al societatii, diferenta se trateaza ca un venit impozabil atata timp cat rezerva se mentine la valoarea rez valoarea din rez reprezeinta venituri impozabile iar reconstituirea ei ulterioara nefiind deductibila la determinarea pasivului
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.