Contabilitate aprofundata

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Daca societatea comerciala a fost in inactivitate temporara anuntata organelor fiscale si inscrisa in Registrul Comertului , iar durata inactivitatii nu depaseste 3 ani , dizolvarea nu se aplica.
Hotararea Tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea se inregistreaza in Registrul Comertului, se comunica directiei gnenerale a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucures[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Contabilitate aprofundata

Daca societatea comerciala a fost in inactivitate temporara anuntata organelor fiscale si inscrisa in Registrul Comertului , iar durata inactivitatii nu depaseste 3 ani , dizolvarea nu se aplica.
Hotararea Tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea se inregistreaza in Registrul Comertului, se comunica directiei gnenerale a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti si se publica in M.O.R partea IV-a pe cheltuielile titularului cererii de dizolvare, aceasta putand sa se indrepte impotriva societatii .

In cazul mai multor hotarari judecatoresti de dizolvare, in situatiile in care cererea pentru dizolvare este ceruta de mai multe persoane interesate, publicitatea se poate realiza in M.O.R partea IV-a ,in forma unui tabel cuprinzand :codul unic de inregistrare , denumirea , forma juridica si sediul societatii dizolvate ,instanta care a dispus dizolvarea, numarul dosarului, numarul si data hotararii de dizolvare.In aceste cazuri tarifele de publicare in M.O.R se reduc cu 50%

Orice persoana interesata poate face recurs impotriva hotararii de dizolvare in termen de 30 de zile de la efectuarea publicitatii.
La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare. Daca in termen de 3 luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare nu se procedeaza la numirea lichidatorului, judecatorul delegat, la cererea oricarei persoane interesate, numeste un lichidator de pe lista practicienilor in reorganizare si lichidare Remunerarea lichidatorului urmeaza a fi facuta din averea persoanei juridice dizolvate sau in lipsa acesteia din fondul de lichidare constituit in temeiul legii 64/1995, lege privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului.

Acest fond de lichidare este constituit de taxele platite de persoanele fizice si/sau juridice registrului comertului pentru serviciile prestate de acesta. Daca judecatorul delegat nu a fost sesizat cu nici o cerere de numire a lichidatorului in termen de 3 luni la expirarea acestui termen , persoana juridica se radiaza din oficiu din registrul comertului prin incheiere a judecatorului delegat, pronuntata la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, cu citarea partilor, conform dreptului comun.

Incheierea de radiere se inregistreaza in Registrul Comertului si se comunica persoanei juridice la sediul social, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si directiilor generale ale finantelor publice judetene,respectiv a municipiului Bucuresti, pe cale electronica si se afiseaza pe pagina de internet al Oficiului National al Registrului Comertului si la sediul Oficiului registrului comertului de pe langa tribunalul in raza caruia societatea isi are inregistrat sediul .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.