Consumul de sare si zahar

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Zaharul brun, pe care multa lume il crede mai sanatos decat cel alb, nu este decat acelasi produs sub forma de cristale acoperite cu sirop de melasa (in Statele Unite cea mai mare parte a zaharului brun se obtine prin simpla stropire a cristalelor de zahar alb rafinat cu sirop de melasa.) Zaharul nerafinat este interzis in Statele Unite, deoarece contine contaminanti. Zaharul partial rafinat si cu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Consumul de sare si zahar

Zaharul brun, pe care multa lume il crede mai sanatos decat cel alb, nu este decat acelasi produs sub forma de cristale acoperite cu sirop de melasa (in Statele Unite cea mai mare parte a zaharului brun se obtine prin simpla stropire a cristalelor de zahar alb rafinat cu sirop de melasa.) Zaharul nerafinat este interzis in Statele Unite, deoarece contine contaminanti. Zaharul partial rafinat si curatat poate fi comercializat drept zahar candel. Mierea este un amestec de fructoza si glucoza.

266. ALTI INDULCITORI
Sorbitolul, manitolul si xilitolul sunt alcooli naturali derivati din zaharide, absorbiti in sange mai incet decat glucoza sau zaharoza. Una din cele mai raspandite conceptii gresite cu privire la acesti indulcitori este aceea ca ei nu contin calorii. in realitate au acelasi continut caloric ca si zaharul, iar, in unele cazuri, produsele in componenta carora intra au chiar mai multe calorii decat daca ar fi fost preparate cu zahar.

Cu alte cuvinte, nu sunt inlocuitori cu valoare calorica redusa, desi produsele obtinute sunt vandute uneori drept alimente dietetice. Nu uitati sa verificati de fiecare data pe eticheta; in mod normal, trebuie specificat ca produsul nu are continut caloric redus si ca nu este recomandabil in regimurile de slabire.
Faptul ca pe eticheta scrie "fara zahar" nu inseamna ca produsul este sarac in calorii

Zaharul este daunator deoarece, in general, consumam cantitati prea mari (peste 70 de kilograme pe an) si adesea nici nu ne dam seama. Toti indulcitorii pe baza de carbohidrati intra in categoria zaharurilor, desi uneori sunt denumiti altfel; iar cand pe eticheta unui produs continand fulgi de cereale zaharoza apare la numarul trei pe lista ingredientilor, siropul de porumb la numarul cinci si mierea la sapte, fara sa va dati seama mancati un produs care contine 50% zahar!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.