Consumul de bauturi si dependenta

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.86

nivel: Liceu

Tinerii din studiu care incepusera sa bea inainte de a implini 15 ani aveau un risc de patru ori mai mare de a abuza de alcool si de doua ori mai mare de a deveni alcoolici decat cei care incepusera sa bea la 21 de ani. Prevalenta abuzului si a dependentei scadea semnificativ pe masura ce varsta la care s-a folosit alcoolul prima data crestea. Acest studiu este o dovada in plus ca folosirea alcoo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Consumul de bauturi si dependenta

Tinerii din studiu care incepusera sa bea inainte de a implini 15 ani aveau un risc de patru ori mai mare de a abuza de alcool si de doua ori mai mare de a deveni alcoolici decat cei care incepusera sa bea la 21 de ani. Prevalenta abuzului si a dependentei scadea semnificativ pe masura ce varsta la care s-a folosit alcoolul prima data crestea. Acest studiu este o dovada in plus ca folosirea alcoolului la varste fragede primejduieste sanatatea si influenteaza negativ sansele de reusita in viata. . --an NIH Word on Health report, June 1998

Noi dovezi ca vitamina C ajuta la prevenirea cataractei
Rezultatele unui studiu efectuat la Universitatea Tufts din Boston, SUA, au reinnoit interesul privitor la rolul vitaminei C in prevenirea cataractei. Astfel, s-a constatat ca un grup de femei care au luat suplimente de vitamina C timp de 10 ani sau mai mult au experimentat o reducere a riscului de cataractacu pana la 77%. Cele mai bune rezultate au fost obtinute de femeile (cu varsta cuprinsa intre 56 si 71 ani) care au luat 400-800 mg zilnic.

Nu este limpede in ce mod vitamina C impiedica aparitia cataractei. Cataracta desemneaza pierderea transparentei cristalinului (lentilei) ochiului. Desi studiul a evidentiat o legatura stransa intre consumul de vitamina C si prevenirea cataractei, prudenta este totusi bine-venita. Sunt necesare si alte studii pentru a se vedea daca este vorba de o legatura directa.

Folosirea suplimentelor de vitamina C in doze de 400-800 mg/zi este in general lipsita de riscuri, desi la persoanele care au un istoric de litiaza renala vitamina C poate contribui la formarea calculilor renali. De asemenea, nu se recomanda folosirea suplimentelor cu vitamina C la persoanele care sufera de hemocromatoza (depunere de fier la nivelul ficatului), datorita faptului ca vitamina C creste absorbtia fierului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.