Construirea unei sere producatoare de flori in Mangalia

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Initiatorul afacerii este un fost angajat al primariei - inginer horticultor- a carui propunere de a deschide un centru propriu al primariei de producere a florilor destinate orasului nu a fost aprobata pe motivul costurilor mult prea mari pentru realizarea unui astfel de proiect.

Obiect: actuala schita de plan de afacere ia in calcul posibilitatea de a deschide o astfel de afacere [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Construirea unei sere producatoare de flori in Mangalia

Initiatorul afacerii este un fost angajat al primariei - inginer horticultor- a carui propunere de a deschide un centru propriu al primariei de producere a florilor destinate orasului nu a fost aprobata pe motivul costurilor mult prea mari pentru realizarea unui astfel de proiect.

Obiect: actuala schita de plan de afacere ia in calcul posibilitatea de a deschide o astfel de afacere si incearca sa evalueze atractivitatea unui asemenea proiect prin aplicarea principalelor instrumente oferite de catre analiza financiara.
Orizont de timp: estimarea fluxurilor de numerar se face pe o perioada de 4 ani, considerata suficienta pentru a releva atractivitatea proiectului. Dupa 1 an de zile, va avea loc o reevaluarea a corectitudinii estimarii fluxurilor de numerar, cu posibilitatea de a lua in calcul abandonul sau reorientarea proiectului daca rezultatele sunt prea slabe.

Costul capitalului: principala sursa de finantare o reprezinta capitalul propriu. Dupa indelungi consultari a ofertei de credite propuse de banci s-a decis ca un credit care sa acopere 40% din valoarea investitiei initiale este singura solutie viabila pentru demararea proiectului.

Prin urmare, structura capitalului este de: 60% capital propriu, 40% capital de imprumut (credit bancar).Costul capitalului propriu este dat de costul de oportunitate pe care il are initiatorul afacerii, care este estimat la 15% pe an. In acelasi timp, banca solicita o dobanda de 10%. Impozitul pe profit este de 40%.

1.Investitia initiala
Are mai multe componente, din care:
a.Investitia in bunuri de capital
Se considera construirea unei sere de 1500 mp de cultura, cu sistem complet de irigare si incalzire, investitie care se ridica la 200000 a,Z. Pe langa aceasta se propune achizitionarea unor utilaje specifice domeniului (un tractor, o camioneta si alte utilaje) la un pret de aproximativ 120000 a,Z.
b.Investitia in nevoia de fond de rulment
Materialele necesare schimbului pieselor uzate se ridica la un nivel optim de 30000 a,Z.

2.Fluxurile de numerar operationale ale proiectului
Estimarea fluxurilor de numerar porneste de la o estimare a numarului de unitati vandute. In cazul acesta, se anticipeaza un numar de 500000 fire de flori vandute in primul an la pretul mediu de 0.5 a,Z. In urma promovarii se estimeaza o crestere a productivitatii cu 15% in fiecare an la o crestere a pretului unitar cu aproximativ 10% in concordanta cu inflatia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.