Constructia piramidei lui Keops

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Piramida lui Keops a fost ridicata probabil in jurul anului 2645 i.Cr., cu 2300 de ani inainte de Buddha, adica cu 300 de ani inainte de potop. Metodele aplicate la constructia piramidei sunt si in ziua de azi un mister greu de explicat, in temeiul caruia s-au facut multe speculatii. Particularitatea culturii egiptene consta in faptul ca ea nu a evoluat, treptat, in cadrul unui proces de dezvoltar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Constructia piramidei lui Keops

Piramida lui Keops a fost ridicata probabil in jurul anului 2645 i.Cr., cu 2300 de ani inainte de Buddha, adica cu 300 de ani inainte de potop. Metodele aplicate la constructia piramidei sunt si in ziua de azi un mister greu de explicat, in temeiul caruia s-au facut multe speculatii. Particularitatea culturii egiptene consta in faptul ca ea nu a evoluat, treptat, in cadrul unui proces de dezvoltare de la primitivism la perfectiune. Cultura egipteana a dat cele mai frumoase opere arhitectonice chiar de la inceputurile ei. Ceea ce s-a facut mai tarziu a fost prost construit, vadind deja semne de decadenta.

O explicatie a acestui fenomen ar putea fi aceea ca, in Egipt, conducatorii poporului erau descendentii unei culturi care, inainte de a fi distrusa de potop, era situata pe o treapta superioara de dezvoltare. Cativa clarvazatori au prezis acest lucru, s-au retras apoi intr-un loc sigur si au transmis mai departe invatatura lor egiptenilor, respectiv elitelor lor, care au pus-o apoi nemijlocit in practica. Problema istoricilor nostri sta evident in neputinta de a accepta ideea ca au existat popoare care dispuneau probabil de cunostinte si tehnici de lucru mai avansate decat avem noi astazi.
Cum au fost construite piramidele?

Despre felul in care a fost construita piramida lui Keops specialistii au pareri divergente. Pentru ca cititorul sa-si poata reprezenta mai bine dimensiunile constructiei, iata cateva comparatii sugestive. Daca am aseza la rand cele 2,3 milioane de blocuri de grosimea unui zid obisnuit ar rezulta un zid de un metru inaltime care ar putea inconjura in intregime Franta. in ceea ce priveste volumul ei, in piramida ar putea intra Catedrala Sf. Petru din Roma, catedralele din Milano si Florenta, Westminster Abbey si Catedrala Sf. Paul din Londra.
Din pietrele de constructie ale piramidei s-ar putea ridica de treizeci de ori Empire State Building.

Fiecare bloc in parte cantareste aproximativ 2,5 tone; alte blocuri ajung chiar la greutatea de 70 de tone, ca spre exemplu blocurile de granit din camera mortuara regala. Blocurile au fost taiate perfect, astfel ca distanta maxima dintre doua blocuri nu depaseste latimea de o jumatate de milimetru. Este uimitor cu cata precizie au fost asezate aceste blocuri colosale unele langa altele, avand in vedere inaltimea de 130 m a piramidei.

Aici ne-am putea pune unele intrebari:
Cum au fost transportate aceste blocuri de granit cu o greutate de pana la 70 de tone pe o distanta de 800 de km, de la carierele de piatra din Assuan? Pobabif s-au folosit barci uriase pe Nil. Nu s-a putut descoperi insa nici o urma de asemenea barci. Apoi cum au fost oare transportate aceste blocuri de la locul de debarcare la locul de constructie?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.