Constructia Europei Unite

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.12

nivel: Facultate

La data de 7 septembrie 1929, ministrul de externe al Frantei, Aristide Briand, a propus īn cadrul Adunarii Generale a Societatii Natiunilor, "crearea unei Uniuni Federale Europene" iar guvernul francez a fost, apoi, solicitat sa detalieze propunerea facuta de ministrul sau de externe, ceea ce acesta a si facut prezentānd un "Memorandum cu privire la organizarea unui regim de Uniune Federala Europ[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Constructia Europei Unite

La data de 7 septembrie 1929, ministrul de externe al Frantei, Aristide Briand, a propus īn cadrul Adunarii Generale a Societatii Natiunilor, "crearea unei Uniuni Federale Europene" iar guvernul francez a fost, apoi, solicitat sa detalieze propunerea facuta de ministrul sau de externe, ceea ce acesta a si facut prezentānd un "Memorandum cu privire la organizarea unui regim de Uniune Federala Europeana".

Proiectul francez, oprit īn conjunctura europeana si mondiala a īnceputului celui de-al patrulea deceniu al secolului al XX-lea, n-a ramas fara ecou. Conceptele promovate acum de Franta s-au reflectat īn structura Comunitatii Europene si īn procesul complex al integrarii europene, care s-a declansat dupa al doilea razboi mondial si continua si īn zilele noastre.

1.a. Comunitatile europene. instituirea uniunii europene
De la ideea Europei Unite s-a ajuns la concluzia ca se impun structuri europene care sa o concretizeze. Evident ca aceste structuri vizau, īn primul rānd, domeniul economic; treptat īnsa s-a apreciat ca sunt necesare structuri comune si īn domeniul politic si militar, cu un grad diferit de integrare, de la formele clasice de cooperare, la parteneriat si apoi la modalitati tot mai accentuate de integrare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.