Consolidarea unei grinzi simple prin transformarea ei intr-o grinda cu tirant

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.68

nivel: Facultate

Fisuri cu grinzi prefabricate de beton armat si corpuri de umplutura
Fisuri si crapaturi in zidaria boltilor planseelor de caramida rezemate pe grinzimetalice. Tehnologia de executie:Se desface planseul de deasupra boltilor si se indeparteaza materialul de umplutura depeste bolti. Se curata bine fisurile, se spala, se mateaza apoi la partea inferioara cumortar de ciment, pozandu-se stuturi [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Consolidarea unei grinzi simple prin transformarea ei intr-o grinda cu tirant

Fisuri cu grinzi prefabricate de beton armat si corpuri de umplutura
Fisuri si crapaturi in zidaria boltilor planseelor de caramida rezemate pe grinzimetalice. Tehnologia de executie:Se desface planseul de deasupra boltilor si se indeparteaza materialul de umplutura depeste bolti. Se curata bine fisurile, se spala, se mateaza apoi la partea inferioara cumortar de ciment, pozandu-se stuturi de control. Se va injecta lapte de ciment, dacafisurile au o deschidere mai mica de 3 mm, iar pentru deschideri mai mari, mortar deciment.

Injectarea incepe cu stutul plasat la partea de jos a zonei.Cand mortarul de ciment a inceput sa curga pe stutul imediat superior, injectarea peprimul tub se opreste. Se inchide stutul cu un dop bine fixat si injectarea se continuuape stutul superior. Se continua in acest fel pana la ultimul tub, plasat la partea cea maide sus a zonei tratate. Dupa circa 4-5 ore de la terminarea injectarii, stuturile deinjectare se scot, golurile respective, matandu-se cu mortar de ciment.

Dupa terminarea injectarii, se reface tencuiala si zonele desfacute.
Detalii tip pentru repararea si consolidarea planseelor.
4. Retea densa de fisuri si crapaturi sau zona de zidarie degradata la plansee din boltide caramida rezemate pe grinzi metalice.Solutia de remediere: se desface zidaria din zona distrusa si se reface bolta cucaramida noua.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.