Consolidarea democratiei in Romania

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.75

nivel: Facultate

Un progres constant a fost inregistrat dupa implementarea programelor menite sa promoveze drepturile omului si practicile democratice. Programe specifice precum: Phare Democratie, Initiativa Europeana pentru Democratie si Drepturile Omului (IEDDO) sau Phare 2003 - Consolidarea Societatii Civile in Romania sau Phare 2004 - Societatea Civila au contribuit la consolidarea democratiei pluraliste si la[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Consolidarea democratiei in Romania

Un progres constant a fost inregistrat dupa implementarea programelor menite sa promoveze drepturile omului si practicile democratice. Programe specifice precum: Phare Democratie, Initiativa Europeana pentru Democratie si Drepturile Omului (IEDDO) sau Phare 2003 - Consolidarea Societatii Civile in Romania sau Phare 2004 - Societatea Civila au contribuit la consolidarea democratiei pluraliste si la sprijinirea drepturilor omului si statului de drept.Raportul de tara din septembrie 2006 prezinta concluziile asteptate ale Comisiei privind aderarea tarii la 1 ianuarie 2007 si subliniaza ca monitorizarea Comisiei va continua daca vor fi indeplinite conditiile aderarii.

Aceasta, odata in plus, subliniaza ca mentinerea si imbunatatirea conditiilor politice si economice trebuie sa reprezinte un obiectiv permanent pentru statele membre noi. In acest context, prezenta componenta se adreseaza proiectelor din domeniul democratiei, al drepturilor omului, statului de drept, independentei justitiei si luptei impotriva coruptiei, impreuna cu recunoasterea rolului specific pe care il au ONG-urile in promovarea pluralismului si in aducerea in atentia publicului a unei largi game de interese si miscari sociale.
1.2 OBIECTIVELE COMPONENTEI PENTRU ANUL 2006

Prezenta cerere de oferte de proiecte vizeaza continuarea efortului de intarire a rolului de advocacy pe care organizatiile neguvernamentale il joaca in sustinerea democratiei si a statului de drept, in protejarea drepturilor omului, in asigurarea accesului la informatie, a libertatii de exprimare, in sprijinirea independentei mass-media, independentei justitiei si luptei impotriva coruptiei.
Pentru prezenta cerere de oferta de proiecte nu au fost stabilite prioritati.

1.3 SUMA DISPONIBILA PENTRU FINANTARE NERAMBURSABILA, OFERITA DE AUTORITATEA CONTRACTANTA
Suma totala indicativa disponibila pentru finantarea proiectelor in cadrul prezentei cereri de oferta de proiecte este EUR 920,000. Autoritatea Contractanta isi rezerva dreptul de a nu distribui intreaga suma disponibila.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.