Consiliul local in Republica Moldova

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Facultate

Deciziile adoptate de consiliul local cu incalcarea dispozitiilor alin.(1) pot fi declarate nule, in conditiile legii, de catre instanta de contencios administrativ.
Problemele de pe ordinea de zi a sedintei consiliului local se examineaza de catre acesta daca sint insotite de avizul sau raportul comisiei de specialitate a consiliului si, dupa caz, de raportul sau avizul primariei si/sau al[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Consiliul local in Republica Moldova

Deciziile adoptate de consiliul local cu incalcarea dispozitiilor alin.(1) pot fi declarate nule, in conditiile legii, de catre instanta de contencios administrativ.
Problemele de pe ordinea de zi a sedintei consiliului local se examineaza de catre acesta daca sint insotite de avizul sau raportul comisiei de specialitate a consiliului si, dupa caz, de raportul sau avizul primariei si/sau al subdiviziunii de resort a serviciului public descentralizat sau a celui desconcentrat,aEURZprecum si de sinteza recomandarilor receptionate in cadrul consultarii publice.

Prin derogare de la prevederile alin.(1), problemele inscrise pe ordinea de zi a sedintei consiliului local, in cazurile prevazute la art.16 alin.(4), se examineaza si asupra lor se adopta decizii in lipsa materialelor indicate la alin.(1).
Dezbaterile din sedinta consiliului local se consemneaza intr-un proces-verbal.
Procesul-verbal si documentele examinate in sedinta se depun intr-un dosar special, numerotat, sigilat si semnat de presedintele sedintei si de secretarul consiliului local.

Consilierii raspund solidar pentru activitatea consiliului local si pentru deciziile acestuia pe care le-au votat.
Fiecare consilier poarta raspundere juridica, conform legislatiei in vigoare, pentru propria activitate desfasurata in exercitarea mandatului.La cererea consilierului, votul si opinia lui separata pot fi consemnate in procesul-verbal al sedintei. In aceste cazuri, fata de consilierul care si-a consemnat opinia separata si dezacordul cu decizia adoptata de consiliu nu se aplica prevederile alin.(1).
Mandatul consilierului se ridica de catre consiliu in caz de:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.