Consideratii privind doctrina legionara

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Facultate

Noile Generatii de functionari si intelectuali de care statul roman avea nevoie se aflau intr-o situatie dificila in accederea lor spre funtii mai inailte si mai bine platite sau chiar mai sigure in raport cu functionarii si intelectualii evrei mai bine pregatiti sustinuti nu numai material de familii situate pe o treapta superioara economica si culturala , decat cei proveniti din familiile de ta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Consideratii privind doctrina legionara

Noile Generatii de functionari si intelectuali de care statul roman avea nevoie se aflau intr-o situatie dificila in accederea lor spre funtii mai inailte si mai bine platite sau chiar mai sigure in raport cu functionarii si intelectualii evrei mai bine pregatiti sustinuti nu numai material de familii situate pe o treapta superioara economica si culturala , decat cei proveniti din familiile de tarani romani traditionalisti , dar care formau marea majoritate a populatiei.

Crearea unui alt tip de cetatean care sa tina la traditia culturala si spirituala a neamului dar in acelasi timp sa fie implicat in viata politico-sociala a tarii aflata in plin dinamism se impunea cu necesitate. Acest deziderat a dorit sa-l implineasca printre altele Miscarea Legionara. "Acest individ inzestrat cu calitati de erou, va avea misiunea sa trezeasca energiile amortite ale neamului, sa-l ridice din starea de suferinta in care se zbate si sa-l indrepte pe caile indicate de marirea si onoarea lui nationala.

Toate incercarile de a imbunatati soarta poporului nostru -miscari , partide , curente de opinie programe , doctrine , forme de stat care ignora realitatea sufleteasca a oamenilor sunt neputincioase in fata gravelor probleme ale oamenilor si nu pot decat sa multiplice numarul deceptiilor si sa mareasca neincrederea in fortele natiunii" . Pentru ca intregul neam romanesc sa se ridice la un nivel superior de civilizatie comparabila cu civilizatia tuturor popoarelor europene , nu este suficienta numai schimbarea starii sale de inapoiere materiala , trezirea din letargia si indiferenta cu care romaniul a trecut prin istorie si prin cenusa tuturor stapanirilor care vremelnic au fost prin aceste locuri, curatarea lui de toate sechelele care s-au imprimat in starea lui morala si sufleteasca .

Tocmai acest rol si l-a asumat printre altele Miscarea Legionara, "Miscarea Legionara inainte de a fi o miscare politica indepineste o inalta functie educativa in viata neamului nostru are mai mult caracterul unei mari scoli spirituale in care daca va intra un om, la celalat capat va trebui sa iasa un erou. Scoala omului nou functioneaza oriunde exista activitate legionara" .
Omul nou conform concepotului elaborat de doctrina legionara este omul nerupt de realitatea istorica sociologica si spirituala a acestui neam. "Omul nou marturisit de Legiune este omul crestin actualizat in cadrul istoriei romanesti...
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.