Consideratii privind analiza pozitiei financiare si performantelor la SC Oil Terminal SA

7x puncte

categorie: Economie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Pentru toate informatiile numerice incluse in situatiile financiare trebuie prezentate informatii comparative aferente perioadei precedente, in afara cazului in care un Standard sau o Interpretare permit sau cer altfel. Informatiile comparative trebuie incluse in informatiile narative si descriptive atunci cand acest lucru este relevant pentru intelegerea situatiilor financiare ale perioadei cure[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Consideratii privind analiza pozitiei financiare si performantelor la SC Oil Terminal SA

Pentru toate informatiile numerice incluse in situatiile financiare trebuie prezentate informatii comparative aferente perioadei precedente, in afara cazului in care un Standard sau o Interpretare permit sau cer altfel. Informatiile comparative trebuie incluse in informatiile narative si descriptive atunci cand acest lucru este relevant pentru intelegerea situatiilor financiare ale perioadei curente.

Atunci cand prezentarea sau clasificarea elementelor in situatiile financiare se modifica, sumele comparative trebuie reclasificate, cu exceptia cazului an care reclasificarea este impracticabila. Atunci cand informatiile comparative sunt reclasificate, intreprinderea trebuie sa prezinte: Obiectivul normei IAS 1 este prescrierea bazei pentru prezentarea scopului general al situatiilor financiare, in vederea asigurarii comparabilitatii, atat cu situatiile financiare ale intreprinderii, din perioadele precedente, cat si cu situatiile financiare ale altor intreprinderi.

Pentru a-si realiza obiectivul, norma IAS 1 expune consideratii generale privind prezentarea situatiilor financiare, liniile directoare referitoare la structura lor si cerintele minimale referitoare la structura acestora. Recunoasterea, masurarea si comunicarea evenimentelor si tranzactiilor specifice sunt realizate in accord cu intregul referential contabil international.

Scopul general face ca in setul de situatii financiare sa fie incluse acele situatii ce sunt prezentate separat sau in componenta altor documente publicate, precum un raport anual sau un prospect (ghid). Norma IAS 1 vizeaza prezentarea conturilor individuale si a conturilor consolidate. Acest standard se aplica intreprinderilor, sectoarelor concurentiale al caror scop este obtinerea de beneficii, inclusiv intreprinderilor sectorului public.

Pentru organismele cu scop nelucrativ sau pentru unele entitati ale sectorului public, norma sugereaza modificarea denumirilor anumitor componente ale situatiilor financiare sau ale anumitor rubrici.
Norma IAS 1 se aplica tuturor tipurilor de intreprinderi, inclusiv institutiilor bancare si de asigurari. Cerintele aditionale pentru banci si situatii financiare similare, in accord cu IAS 1 sunt expuse in norma IAS 30 " Informatii prezentate in situatiile financiare ale bancilor si ale institutiilor financiare similare".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.