Consideratii generale privind pachetul de aplicatii Home Banking

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Modelul de realizare a acestei aplicatii este bazat pe arhitectura client server. Astfel aplicatia server va rula pe computerul central al bancii, iar aplicatiile client vor rula pe computerele localizate la sediile firmelor client abonate la acest serviciu pus la dispozitie de catre banca. De asemenea mai exista o aplicatie client destinata ghiseelor de la sediile bancii din teritoriu, scopul ace[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Consideratii generale privind pachetul de aplicatii Home Banking

Modelul de realizare a acestei aplicatii este bazat pe arhitectura client server. Astfel aplicatia server va rula pe computerul central al bancii, iar aplicatiile client vor rula pe computerele localizate la sediile firmelor client abonate la acest serviciu pus la dispozitie de catre banca. De asemenea mai exista o aplicatie client destinata ghiseelor de la sediile bancii din teritoriu, scopul acesteia fiind de a putea alimenta conturile clientilor

in momentul in care acestia se prezinta la aceste ghisee si doresc sa depuna bani in conturile lor.1) Firmele client abonate ale serviciului bancii, dotate cu computere si modem se conecteaza la serverul bancii pe baza unui username si a unei parole. Username-ul si parola sunt transmise securizat la server prin intermediul criptarii folosind algoritmul RSA, ce foloseste chei publice si chei private, prezentand un nivel de securitate maxim si folosind o cheie de criptare pe 512 biti.

2) Server-ul bancii primeste cererea de conectare si username-ul si parola criptate cu cheia sa publica pe care o comunica fiecarui client ce doreste sa se conecteze. Serverul decripteaza username-ul si parola si verifica in tabela de utilizatori daca acest cont exista si daca el este valid. De asemenea el verifica si IP calculatorului ce trimite cererea de conectare in tabela de IP-uri cu interdictie pe server.

In cazul in care totul este in regula (contul exista si nu e blocat, sau nu mai exista deja un utilizator deja conectat la server cu acest cont, adresa de IP nu se afla in lista IP-urilor cu interdictie pe server) permite conectarea utilizatorului la server permitandu-i acesta accesul la datele firmei la care este angajat.

3) Clientul emite cereri catre server iar acesta le primeste si le interpreteaza, furnizand informatiile necesare in functie de cererile primite si verificand autenticitatea cererilor privind ordinele de plata primite de la clienti prin intermediul semnaturii digitale.
4) Clientul trimite catre server cererea de deconectare in momentul in care nu mai doreste sa efectueze alte tranzactii iar server-ul deblocheaza contul de utilizator si deconecteaza clientul respectiv.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.