Consideratii cu privire la rolul conceptului de inteligenta emotionala in _managementul organizatiilor

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

IE este abilitatea de a incuraja oamenii, de a ii face sa lucreze impreuna si de a ii motiva sa dea tot ce au mai bun pentru realizarea unui anumit scop. De aceea mai multe studii au clasificat inteligenta emotionala ca fiind cea mai importanta competenta de baza care determina succesul unei companii. Inteligenta emotionala este un alt fel de istetime. Este puterea de a actiona sub presiune, incre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Consideratii cu privire la rolul conceptului de inteligenta emotionala in _managementul organizatiilor

IE este abilitatea de a incuraja oamenii, de a ii face sa lucreze impreuna si de a ii motiva sa dea tot ce au mai bun pentru realizarea unui anumit scop. De aceea mai multe studii au clasificat inteligenta emotionala ca fiind cea mai importanta competenta de baza care determina succesul unei companii. Inteligenta emotionala este un alt fel de istetime. Este puterea de a actiona sub presiune, increderea de a construi relatii fructuoase, curajul de a lua decizii si viziunea de a crea viitorul. IE este in legatura cu leadership si creativitate si este o abilitate care poate fi invatata. Consta in puterea de a constientiza sentimentele si de a identifica sursa lor.

"Managerii trebuie sa incerce sa invete in permanenta despre propria lor situatie. In acest sens, autocunoasterea este esentiala." (Danaiata I., Bibu A. Nicolae, Prediscan M. - Management-bazele teoretice, 2002)
Am ales aceasta tema la propunerea domnului Prof. univ. dr. Nicolae A. Bibu, atras fiind de noutatea acestui subiect si de faptul ca inteligenta emotionala este inca un concept extrem de mediatizat in occident, supus unor numeroase controverse intre recunoscuti specialisti din diverse domenii: management organizational, leadership, psihologie, sociologie.

Specialistii din Romania sunt inca la stadiul de familiarizare cu acest concept, putine fiind firmele de consultanta in management sau recrutare care sustin programe de dezvoltare a inteligentei emotionale, precum si mai putine la numar fiind organizatiile din tara noastra care constientizeaza impactul acestuia in conducerea unei afaceri.
Imi doresc ca aceasta lucrare sa aduca un plus de valoare informatiilor pana acum cunoscute, efortul depus constand in mare parte in imbinarea si asezarea intr-o forma cat mai cuprinzatoare si mai pe intelesul tuturor a parerilor si cercetarilor unor specialisti recunoscuti in domeniu.

Multumesc pe aceasta cale domnului Prof. univ. dr. Nicolae A. Bibu pentru intelegerea de care a dat dovada pe parcursul acestui an, precum si pentru sfaturile si indrumarile de o reala valoare care s-au concretizat in aceasta lucrare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.