Considerari teoretico-metodologice privind reproiectarea manageriala

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prin reproiectare se asigura atat o flexibilizare a sistemului de management, cat si o amplificare a capacitatii acestuia de a recepta, sustine si a aplica noul, generat de schimbare. Se recomanda ca reproiectarea manageriala sa nu se realizeze doar la nivel de componente ci la nivelul intregului sistem de management. Aceasta deoarece intre componentele sistemului de management sunt multiple inter[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Considerari teoretico-metodologice privind reproiectarea manageriala

Prin reproiectare se asigura atat o flexibilizare a sistemului de management, cat si o amplificare a capacitatii acestuia de a recepta, sustine si a aplica noul, generat de schimbare. Se recomanda ca reproiectarea manageriala sa nu se realizeze doar la nivel de componente ci la nivelul intregului sistem de management. Aceasta deoarece intre componentele sistemului de management sunt multiple interconditionari, iar perfectionarea diverselor subsisteme nu este un scop in sine ci o importanta modalitate de realizare a unui management performant, care sa favorizeze realizarea obiectivelor firmei si subdiviziunilor sale.

Reproiectarea manageriala are la baza o metodologie specifica, structurata in mai multe etape si faze: diagnosticarea viabilitatii economico-financiare a societatii; fundamentarea, elaborarea si implementarea strategiei; reproiectarea propriu-zisa a sistemului de management, ce include reproiectarea fiecarui subsistem al sau; implementarea noului sistem de management si evaluarea eficientei noului sistem de management. Figura urmatoare ilustreaza ansamblul etapelor remodelarii manageriale prezentate anterior

Prima etapa a remodelarii manageriale o constituie diagnosticarea viabilitatii economico-financiare a societatii, care urmareste evidentierea cauzala a principalelor puncte forte si disfunctionalitati si, pe aceasta baza, formularea unor recomandari strategico-tactice de amplificare a potentialului de viabilitate (prin eliminarea cauzelor generatoare de puncte slabe si generalizarea cauzelor ce stau la baza punctelor forte).

Diagnosticarea reprezinta unul din fundamentele strategiei, prefatand elaborarea acesteia, iar strategia reprezinta cadrul adecvat pentru stabilirea modului de operationalizare a recomandarilor strategico-tactice (acestea isi gasesc cea mai buna rezolvare prin intermediul obiectivelor, modalitatilor de realizare, resurselor, termenelor si avantajului competitiv).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.