Conserve de carne ppt

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.32

nivel: Liceu

Tesutul muscular este format din: tesutul conjunctiv - care are rol de sustinere si legaturaintre diferite organe; dupa forma celulelor si natura substantelor intercelulare deosebim:tesutul conjunctiv propriu-zis (leaga muschii de oase, formeaza membrane), tesutul adipos (cuprinde formatiunile cu celulele care au acumulat grasimi), tesutul cartilaginos ( este o forma mai rezistenta a tesutului con[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conserve de carne ppt

Tesutul muscular este format din: tesutul conjunctiv - care are rol de sustinere si legaturaintre diferite organe; dupa forma celulelor si natura substantelor intercelulare deosebim:tesutul conjunctiv propriu-zis (leaga muschii de oase, formeaza membrane), tesutul adipos (cuprinde formatiunile cu celulele care au acumulat grasimi), tesutul cartilaginos ( este o forma mai rezistenta a tesutului conjunctiv la care substanta fundamentala este foarte bogata in colagen si elastina) si tesutul osos (provine din tesurul conjunctiv si cartilaginos, se formeaza in perioada de crestere a animalului si intra in alcatuirea scheletului animal).
Alaturi de tesutul muscular mai intalnim in compozitia carnii sangele si limfa.

Sangele - este tot o forma modificata a tesutului conjunctiv, fiind format din plasma, care tine in suspensie globulele rosii si albe.
Limfa - este un lichid incolor, format din plasma si elemente figurate, care inconjoara toate celulele si are un rol important in schimbul de substante nutritive si gazoase din tesuturi.

Carnea pasarilor este formata din aceleasi tipuri de tesuturi ca si cea a animalelor de macelarie, dar difera proportia si caracteristicile acestora. Continutul de apa, variaza invers proportional fata de cel de grasime.Continutul de substante proteice variaza in functie de specie si de starea de ingrasare, fiind mai ridicat la pasare, vanat, si moderat la carnea animalelor de macelarie.Continutul de substante azotate extractive din carne este de circa 1-1,7%.

Continutul de substante extractive neazotate este de 2-3% si este reprezentat in principal de glicogen.Continutul de lipide variaza in functie de starea de ingrasare, si sunt constituite in cea mai mare parte din gliceride neutre, fosfolipide si steride.Continutul de substante minerale din carne variaza intre 0,7-1,5%.Continutul de vitamine este variabil, fiind influentat de aceiasi factori mentionati la compozitia chimica.

Factorii care influenteaza calitatea carnii sunt specia, rasa, varsta, sexul, alimentatia, starea de sanatate, conditiile de sacrificare, conservare si pastrare. Carnea diferitelor specii se diferentiaza prin compozitia chimica, raportul diferitelor tesuturi si proprietatile organoleptice. In cadrul speciei exista deosebiri in ceea ce priveste randamentul si calitatea carnii in functie de rasa. Rasele specializate pentru carne dau la sacrificare productii mai mari, iar calitatea carnii este superioara prin proportia crescuta a tesutului muscular, continutul de grasime mai redus si proprietatile organoleptice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.