Conflictul la locul de munca

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.99

nivel: Facultate

a) Partile: partea este o unitate de comportare, o multime sau organizatie care este capabila sa-si asume un numar de pozitii diferite in timp si intr-o anumita limita.
b) Spatiul de comportare: reprezinta pozitia pe care o poate avea o unitate de comportare si este definita prin coordonate variabile; acestea trebuie sa fie continue si masurabile. Exista oscilatii ale acestor coordonate car[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conflictul la locul de munca

a) Partile: partea este o unitate de comportare, o multime sau organizatie care este capabila sa-si asume un numar de pozitii diferite in timp si intr-o anumita limita.
b) Spatiul de comportare: reprezinta pozitia pe care o poate avea o unitate de comportare si este definita prin coordonate variabile; acestea trebuie sa fie continue si masurabile. Exista oscilatii ale acestor coordonate care sunt teoretic infinite, in practica miscarile sunt limitate deoarece setul potentialelor miscari sunt limitate de existenta.

Limita posibilitatilor de miscare a unei anumite unitati comportamentele defineste limitarile pozitiilor pe care le poate ocupa in timp o parte, impuse prin restrictii variate: fizice, psihologice, legale, financiare. Un comportament normal al unei unitati comportamentale este acela in care unitatile urmaresc cele mai bune pozitii precum si o limita comportamentala cat mai mare.
c) Competitia: poate fi definita intr-un sens larg si este acceptata ca fiind o incompatibilitate mutuala intre pozitiile potentiale ale unor unitati comportamentale.

Despre doua pozitii se poate spune ca sunt incompatibile mutual daca fiecare exclude pe cealalta si daca realizarea uneia face imposibila celeilalte. Intensitatea competitiei depinde de probabilitatea fiecarei unitati comportamentale de a se muta in aria incompatibila. Ceea ce merita subliniat e ca toate conflictele implica competitie, dar competitiile pot exista si fara conflict.

d) Conflictul: poate fi definit ca o situatie de competitie in care partile sunt constiente de potentialele incompatibilitati viitoare, in care fiecare parte doreste sa ocupe o pozitie care este incompatibila cu dorintele celorlalti. Prin urmare pentru ca o anumite situatie sa poate fi numita conflictuala, avem nevoie de doua parti constiente de pozitiile lor, cu dorinte incompatibile care sa intre in anumite schimburi (fizice, virtuale, sentimentale etc.).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.