Conflictul conjugal si factorul interpersonal

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.96

nivel: Facultate

Exista doua forme de agresivitate familiala:
Cronica--de lunga durata si disimulata conform atitudinilor traditionale, atitudini specifice mediilor sarace. Victimizarea femeii trebuie trecuta cu vederea pentru ca functioneaza pattern-uri specifice. Femeia este educata in acest spirit al tolerarii si valorizarii barbatului chiar si in conditiile in care acesta devine insuportabil. Relatia ba[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conflictul conjugal si factorul interpersonal

Exista doua forme de agresivitate familiala:
Cronica--de lunga durata si disimulata conform atitudinilor traditionale, atitudini specifice mediilor sarace. Victimizarea femeii trebuie trecuta cu vederea pentru ca functioneaza pattern-uri specifice. Femeia este educata in acest spirit al tolerarii si valorizarii barbatului chiar si in conditiile in care acesta devine insuportabil. Relatia barbat-femeie in familia traditionala ajunge sa sacrifice normalitatea interpersonala si sa innabuse personalitatea femeii in limitele unui masochism social predestinat educational.

Manifestarile de violenta sunt carente educationale ale barbatului preluate prin model social din familia de apartenenta. Disponibilitatea comportementala primitiva a rolului masculin este interpretata gresit, drept norma educationala.
2. Exploziva--acuta, relevata prin impact medico-legal, cu sechele neuropsihice importante. Familia este printre cele mai violente grupuri sociale.

Familia restrucutrata devine un loc al agresivitatii, al descarcarilor stresului acumulat, al abuzului. Cele mai frecvente cazuri de victimizare familiala se identifica in sistemul medical, dar apar dificultati de diacnosticare. Violenta psihologica este identificata ca fiind cea mai frecventa. Violenta fizica si sexuala afecteaza relatiile si comportamentele datorita tensiunilor si situatiei umilitoare in care este plasata femeia, iar cele mai frecvente manifestari psihopatologice sunt: izolarea, inabilitatea de a coopera si comunica, depresia, tentativa de suicid, atacuri de panica, abuzul de alcool si droguri, care este la femei o consecinta directa a violentei. 75% dintre femeile cu soti alcoolici au fost abuzate.

Consonanta psihosexuala generatoare de caldura.
2. Sigurata afectiva.
3. Empatia.
4. Absenta unor reactii de retinere, pudoare excesiva sau inhibitii.
Sa nu confundam intimitatea cu familiaritatea sau cu promiscuitatea. Armonia conduitelor sexuale se poate rutina in timp prin aparitia unor disfunctii ale comportamentului erotica-sexual. Aceste comportamente se pot analiza astfel:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.