Confectionarea bluzei de pijama model m5

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.57

nivel: Facultate

Tesaturile de bumbac sunt in general tesaturi usoare care se produc pe latimi de 70, 80 si 90 cm si se pliaza sau baloteaza pe intreaga latime.Aceste tesaturi sunt destul de subtiri avand un grad ridicat de higroscopicitate,ceea ce le recomanda cu prisosinta la confectionarea lenjeriei si imbracamintei subtiri.Tesaturile de bumbac se produc in culori pastel, imprimate cu dungi sau numai albite. Te[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Confectionarea bluzei de pijama model m5

Tesaturile de bumbac sunt in general tesaturi usoare care se produc pe latimi de 70, 80 si 90 cm si se pliaza sau baloteaza pe intreaga latime.Aceste tesaturi sunt destul de subtiri avand un grad ridicat de higroscopicitate,ceea ce le recomanda cu prisosinta la confectionarea lenjeriei si imbracamintei subtiri.Tesaturile de bumbac se produc in culori pastel, imprimate cu dungi sau numai albite. Tesaturile semigroase de bumbac se intrebuinteaza la confectionarea rochiilor, fustelor, pantalonilor, costumelor si a unor pardesie, echipamente de productie, bluze de vant sau pelerine de ploaie.Tesaturile semigroase din bumbac se produc in culori deferite in functie de produsul la care se utilizeaza. Tesaturile de bumbac se pot realize numai din fibre de bumbac(100%) sau in amestec cu fibre sintetice.Tesaturile produse in amestec cu alte fibre se numesc tesaturi tip bumbac.

Cap III. Alegerea materialului pentru confectionarea produsului
III.2. Materiale auxiliare

Ca materiale auxiliare se considera materialele utilizate la confectionarea imbracamintei, care in functie de produs si model, pot lipsi din componenta produsului.

Principalele materiale auxiliare sunt:
-captuseli, intarituri, ata de cusut, furniturile si diverse garnituri.
La bluza de pajama ca materiale auxiliare folosim:
-Ata de cusut-este un material auxiliar folosit la asamblarea si prelucrarea imbracamintei sau pentru alte scopuri.
In industria de confectii ata de cusut are diferite intrebuintari si se produce din fibre naturale sau sintetice, clasificandu-se astfel:
Dupa destinatie in procesul confectiei:
-Ata pentru cusatura tighel-se foloseste la cusaturi de imbinare sau de fixare a detaliilor imbracamintei.
Dupa natura fibrelor din care se produce ata:
-Ata de bumbac-care se intrebuinteaza la coaserea imbracamintei din tesaturi de tricoturi, produse din fire de bumbac sau tip bumbac, matase, in si canepa sau lana si tip lana sau din fire sintetice.De asemenea aceasta ata poate fi utilizata la coaserea blanurilor naturale sau artificiale.

Cap IV. Tehnologia confectionari produsului
IV.1. Tipuri de cusaturi folosite la confectionarea produsului

In organizarea procesului tehnologic, pentru confectionarea bluzei, cusaturile mecanice au un rol deosebit de important, atat pentru calitatea executiei, cat si pentru eficienta economica a acesteia. Pentru confectionarea produsului bluzei de pijama model M5 se folosesc cusatura tighel si cusatura de incheiat-surfilat in trei fire.

1. Cusatura tighel simplu :

Este alcatuita din doua fire care se depun paralel pe cele doua suprafete ale materialelor cusute.Imbinarea detaliilor se face prin puncte de coasere numite pas de cusatura, care reprezinta elementul principal al acestui proces. Pasul ‘p’ al cusaturii tighel este variabil ca lungime, avand limite intre 0-5 mm.Aceasta cusatura poate fi aplicata la coaserea tesaturilor si a tricoturilor a caror grosime nu depaseste 7 mm.

Tighelul simplu este caracterizat prin elasticitatea redusa care se datoreaza modului de asezare a firelor si a structurii de legatura a firelor de coasere. La o cusatura normala, punctele de cusatura a firelor se formeaza pe mijlocul grosimii straturilor cusute, conditie care asigura cusaturii un aspect placut si frumos.

2. Cusatura triploc :

Este destinata operatiilor de surfilare sau incheiat-surfilat.Aceasta cusatura are pasul reglabil in lungime de la 1,2 la 3,5 mm, iar in latime, de la 2,5 la 6 mm. Cusatura de surfilat triploc are elasticitate ridicata si este utilizata destul de des la surfilarea detaliilor imbracamintei.

Cap IV. Tehnologia confectionari produsului
IV.2. Uilaje folosite la confectionarea produsului

1. Masina simpla de cusut:
In industria de confectii din tesaturi, masinile simple de cusut au o larga utilizare. Aceste masini realizeaza o cusatura tighel cu acelasi aspect pe ambele fete ale materialului si efectueaza operatii de asamblare prin coaserea detaliilor de imbracaminte, din tesaturi, sau cusaturi de ornament. Aceasta masina are toate piesele in miscare, montate in interior pentru a fi ferite de praf si murdarie. Masina executa o cusatura cu doua fire de ata, un fir superior de la ac si unul inferior de la apucator.

Masina de cusut se compune din urmatoarele parti componente :
1. Masa masinii ;
2. Corpul masinii.

Masa masinii este formata din masa de lucru propriu-zisa si cadrul de sustinere. Corpul masinii este alcatuit din : capul masinii, placa de baza, capacul baii de ulei, volantul, roata de curea, capacul superior, placa frontala, dispozitiv de tensionare al firului superior, dispozitiv de reglare a pasului de cusatura, conducator de fir, parghie. Rolul masinii simple in procesul de productie este de a realiza cusatura tighel necesara coaserii la operatiile de asamblare si fixare a detaliilor de imbracaminte.

Productivitatea masinii este de 3000-4000 impunsaturi / min, acestea variind dupa felul materialului, adik la coaserea materialelor subtiri si semigroase numarul de impunsaturi este maxim, iar pasul cusaturii mic. La materialele groase, numarul de impunsaturi este maxim si pasul cusaturii mare. Pentru a asigura o buna calitate produselor cusute, se da o mare atentie alegerii marimii acului si a atei in functie de fiecare material in parte, precum si presiunii piciorusului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.